Sponsored Links:
Desi de obicei se gatesc in cuptor, noi am gasit o metoda prin care ii poti gati si in microunde repede si usor.
1. Spala cartofii
Dupa ce ai ales cei mai frumosi cartofi pe care ii ai, ii pui sub jetul de apa rece pentru a-i curata. Este important sa ii speli foarte bine, mai ales daca ai de gand sa mananci si coaja. Dupa ce i-ai spalat, pune cartofii intr-un prosop uscat.
2. Condimenteaza cartoful
Freaca putin ulei de masline pe pielea cartofului apoi adauga sare si piper. Aceasta ii va oferi cartofului o aroma deosebita si va ajuta pielea sa se rumeneasca mai bine.
Cum sa coci un cartof in microunde chopping-board-cuisine-delicious-428355.jpg |
3. Inteapa cartoful cu o furculita
Aceasta manevra permite aburului sa iasa si astfel cartoful nu va exploda in microunde. Ar trebui sa intepi cartoful de 3 sau 4 ori in fiecare zona: sus, jos si pe laterale. Ca si alternativa, poti sa tai un X mare pe fata cartofului cu un cutit.
4. Pune cartoful in microunde
Dupa ce s-a uscat bine si l-ai asezat pe o farfurie, este timpul sa pui cartoful in microunde. Timpul de coacere va varia in functie de marimea cartofului si de puterea microundelor tale. Pentru majoritatea cartofilor de marime medie sunt de ajuns 12 minute de coacere la putere maxima.
Coace un cartof delicios in microunde close-up-food-harvest-144248.jpg |
5. Verifica daca cartoful s-a copt
Poti verifica daca cartoful s-a copt prin infigerea unei furculite in mijlocul sau. Daca furculita intra usor, dar mijlocul este inca tare, cartoful tau este gata si numai bun de mancat. Daca ai nesigurante, este mai bine sa alegi sa lasi cartoful putin necopt deoarece unul prea copt poate lua foc in microunde.
Coace cartoful in microunde delicious-food-food-photography-2286776.jpg |
6. Lasa cartoful sa se odihneasca pentru 5 minute
Aceasta permite finalizarea coacerii in mijlocul cartofului, cu ajutorul caldurii care este prinsa in straturile din interior. De asemenea, ajuta ca acesta sa devina pufos pe dinauntru fara a se usca pe dinafara.
7. Serveste cartoful
Taie cartoful si garniseste-l cu toppingul tau preferat. Pentru o masa usoara, pastreazza totul simplu si adauga unt, sare si putin cascaval razuit sau smantana si ceapa verde.