Reteta de prajitura de post pe care astazi vi-o propun, e foarte interesanta si uimeste cu gustul si aromele sale unice.
Sponsored Links:
Un amestec de mac, fulgi de cocos si banane, fara nici un gram de faina si oua.
Si aici as vrea sa va deschid un mic secret de la mama din bucatarie, pe perioada postului si nu numai, orice reteta de prajitura ce contine oua am putea-o inlocui cu banane. Proportia e urmatoarea: 1 banana=2 oua.
ingrediente prajitura cu mac.jpg |
Ai nevoie de:
240 gr de mac
110 gr zahar pudra
1 lingurita scortisoara
1 lingurita cuisoare
1 plic praf de copt
2 banane
2 linguri de unt de cocos (poate fi inlocuit cu ulei de floarea soarelui, sau orice alt fel de unt, dupa preferinte)
100 gr de fulgi de cocos/nuca de cocos
Coarja de la o lamaie medie
110 gr zahar pudra
1 lingurita scortisoara
1 lingurita cuisoare
1 plic praf de copt
2 banane
2 linguri de unt de cocos (poate fi inlocuit cu ulei de floarea soarelui, sau orice alt fel de unt, dupa preferinte)
100 gr de fulgi de cocos/nuca de cocos
Coarja de la o lamaie medie
1. Zdrobim bananele cu lamaia in blender, pina obtinem o masa omogena.
2. Intr-un vas separat punem macul, zaharul pudra, scortisoara, cuisoarele si praful de copt, le amestecam si adaugam untul de cocos (in prealabil topit).
3. Mixam, adaugam bananele si lamaia zdrobite anterior.
prepararea prajitura cu mac.jpg |
4. Amestecam totul foarte bine. Am putem folosi mixerul (sau in dependenta ce fel de blender aveti in bucatarie, scopul e sa “infoiem” putin compozitia).
5. Adaugam fulgii de nuca de cocos. Amestecam cu mixerul.
prajitura cu mac- ready .jpg |
Pregatim tava cuptorului, asezam hartie de copt, turnam prajitura noastra si o introducem la cuptorul incins, la foc mediu (170 grade), pentru 40 minute.
Pofta Buna !