Stii sa faci anumite lucruri?! Arata-le si altora. Creaza-ti contul si incepe sa postezi. Site-ul care te ajuta sa te descurci singur.

Facebook Twitter
Si tu poti sa contribui la aceasta comunitate plina de lucruri utile. Scrie un tutorial chiar acum!
  • Prima pagină Categorii Casa si gradina
  • Cum se schimba sau cum se curata sita/aeratorul bateriei de la chiuveta
    Vizualizari 13867

    Scrisde JennyC » 11 Feb 2015, 23:44

    In general bateriile de la chiuveta au din fabricatie o sita din metal dar care in timp se distruge, rugineste si cade. Ne trezim pe urma ca dam drumul la robinet si ne stropim deoarece jetul de apa nu mai este uniform fara acea sita.
    Sponsored Links:

    In plus trebuie sa mai tinem cont si de faptul ca apa aduce odata cu ea si resturi de rugina din tevile nu prea curate si ar fi recomandat ca o data pe an sa o desfacem si sa o curatam.

    Daca alegem sa o inlocuim, e recomandat sa alegem sitele/aeratoarele din plastic si nu din metal deoarece acestea nu ruginesc si prin aceasta, nu polueaza apa pe care o bem sau cu care facem mancare. Sunt diverse tipuri de site in magazinele de specialitate, unele mai scumpe, altele mai ieftine. Nu recomand sa faceti o investitie in aceste piese ci sa le cumparati pe cele mai accesibile ca pret.

    Inlocuirea sau curatarea este destul de simpla:
    1. Punem intai o carpa peste piulita de la "gura" bateriei ca sa nu o zgariem iar cu o cheie reglabila sau un patent, desfacem piulita (de la dreapta la stanga).
    1 Capat baterie chiuveta.jpg
    1 Capat baterie chiuveta.jpg

    2. Scoatem sita veche si o inlocuim cu alta noua sau o curatam pe cea veche (cu apa si sapun antibacterian). Verificam si garnitura sa fie in stare buna, in general trebuie sa avem si o garnitura in pachet cu sita noua iar daca este necesar se poate inlocui.
    Daca alegeti sa schimbati sita, ar fi recomandat sa o spalati inainte (cu apa si sapun antibacterian).
    2 Sita sau aerator.jpg
    2 Sita sau aerator.jpg

    3. Infiletam la loc "capul" de la baterie impreuna cu sita noua (de la stanga la dreapta), il strangem putin doar, cu simt, nu prea tare sa nu distrugem filetul si suntem gata.
    3 Inlocuire aerator baterie.jpg
    3 Inlocuire aerator baterie.jpg

    Din cate se observa, este o diferenta destul de mare intre sita veche din dreapta si cea noua din stanga.
    As dori sa mai adaug doar ca am vazut pe piata o gramada de site/aeratoare care erau la preturi astronomice dar care cica ar reduce consumul de apa deoarece ar combina apa cu aer si asa cand dai drumul la robinet, sesizezi direct un jet de apa mai mare pe cand defapt e mai mult apa cu bule. Depinde de ce prefera fiecare dar eu nu prea cred ca se simte vreo diferenta la consumul de apa daca le folosesti :lol:
    Sponsored Links:
    Actualizat în 30 Apr 2019, 18:48
    JennyC
     
    Mesaje: 23
    Membru din: 18 Apr, 2014
    Total puncte: 40



    Distribuie pe:


    1 mesaj • Pagina 1 din 1
    Citeste si:

    Înapoi la Casa si gradina

    x #{title}

    #{text}