Sponsored Links:
În cazurile fericite, cafeaua nu mai iese la fel de buna. In alte cazuri insa, aparatul nu mai functioneaza deloc si necesita reparatii in service, destul de costisitoare.
Acest tip de espressor, si cu atat mai mult in generatiile noi, include in display un semnal care atentioneaza utilizatorul ca este nevoie de decalcifiere. Din momentul in care vezi acest mesaj, procedeul trebuie facut cat mai repede, altfel aparatul s-ar putea strica.
indicator.jpg |
1. Dizolva solutie de decalcifiere in recipientul pentru apa. Fiecare producator comercialieaza propria solutie, iar pentru ca Phillips Saeco este un model popular, nu vei avea nicio problema sa o gasesti in magazine. Raportul este in general 1:1. Daca folosesti alta marca de solutie, citeste instructiunile de pe ambalaj.
2. Amplaseaza o cana goala (mai mare decat ceasca obisnuita de cafea) sub duza. Se va umple destul de repede, asa ca este bine sa fii in preajma, pentru a o goli rapid si a pune la loc.
recipient.jpg |
3. Apasa butonul de decalcifiere pentru a porni programul si tine apasat cateva secunde. Acesta va ramane aprins pe perioada derularii programului, care dureaza aproximativ 40 de minute.
4. Apa amestecata cu solutia de decalcifiere va curge in intervale, pana cand se va goli recipientul de apa.
5. Cand se incheie procesul de decalcifiere, se aprinde indicatorul care anunta lipsa apei din recipient.
6. Clateste recipientul si pune apa proaspata.
7. Porneste din nou aparatul si lasa sa curga apa curata pana cand se goleste din nou recipientul.
saeco.jpg |
Dupa aceasta etapa, espressorul este decalcifiat.
La o utilizare obisnuita, espressorul are nevoie de decalcifiere la maxim 6 luni.