Stii sa faci anumite lucruri?! Arata-le si altora. Creaza-ti contul si incepe sa postezi. Site-ul care te ajuta sa te descurci singur.

Facebook Twitter
Si tu poti sa contribui la aceasta comunitate plina de lucruri utile. Scrie un tutorial chiar acum!
  • Prima pagină Categorii IT Internet
  • Cum se instaleaza/configureaza routerul ZTE H218N de la RCS&RDS
    Vizualizari 54512

    Scrisde Razr » 25 Oct 2013, 00:08

    In acest tutorial vom arata cum se instaleaza routerul de la RCS&RDS care se poate achizitiona in chirie la 3 RON/luna direct de pe site-ul rcs-rds.ro din contul Digicare.

    Specificatii
    Acest router are porturi WAN/LAN de 10/100 Mbps
    Viteza maxima pe wireless 300 Mbps
    UPnP AV/DLNA pentru home media share
    1 port USB 2.0
    Porturi de telefonie din care doar unul este functional (doar in cazul in care s-a mufat cablul incat sa functioneze si telefonie, in general nu functioneaza).
    Suporta ipv6

    Conectarea cablurilor
    1. Se conecteaza cablul principal de internet in portul "WAN" al routerului.
    2. Daca doriti sa conectati internetul la PC prin cablu, se vor folosi doar porturile LAN 1, LAN 2 si LAN3, fara "LAN4". Pentru conectarea prin cablu, se va conecta un cablu UTP(de retea) de la unul din porturile LAN 1-3 , la placa de retea a PC-ului.
    3. De la "Power" se conecteaza cablul de alimentare la priza.
    4. Mai trebuie sa va asigurati ca butonul ON/OFF sa nu fie apasat, daca nu este aprins nici un led pe echipament, se apasa o singura data butonul pana se aprind led-urile.

    Configurare
    Routerul vine preconfigurat ,setarile necesare se obtin automat de la retea astfel incat sa nu fim nevoiti sa ne batem capul prea mult cu instalarea. In cazul in care acesta nu este functional de la instalare, se recomanda un reset la setarile din fabrica.

    Se apasa butonul reset (cu o scobitoare) timp de 10 secunde pana se sting beculetele si se reaprind, dupa care acesta trebuie sa fie functional (in unele cazuri dureaza si pana la 10 minute autoconfigurarea, asa ca va recomand sa asteptati sa nu va impacientati din prima ca nu functioneaza).

    Nu uitati sa va asigurati pe LAN (Local Area Connection) sa fie bifata optiunea "Internet protocal TCP/IP" de la calculator ca sa se poata obtine ip-ul automat pe PC de la router, in special la conectarea prin cablu (Control Pannel => Network Connections sau Network and Sharing Center => click dreapta pe "Local Area Connection/Ethernet" => Properties).

    - Pentru conexiunea wireless , denumirea routerului este trecuta pe router la "WLAN SSID" iar parola este trecuta tot pe router la "WLAN SECURITY". (pe routerul din poza difera etichetele cu datele de conectare dar ca sa va faceti o idee, pe routerul de la RDS aceea ar fi pozitia unde se afla acea eticheta).
    ZTE Router.jpg
    ZTE Router.jpg

    - Dupa conectarea la router, meniul acestuia se poate accesa daca vom introduce intr-un browser la adresa: 192.168.1.1 (utilizatorul este: "user" si parola tot "user")

    Configurare manuala
    In cazul in care routerul nu se autoconfigureaza dupa aproximativ 10 minute, se poate face o configurare manuala.

    1. Dupa ce v-ati conectat la router prin cablu sau wireless, se deschide un browser de internet (Mozilla,Chrome,Explorer) si in partea de sus la adresa se va introduce: 192.168.1.1 . La "username" se introduce: user si la "password" se introduce tot: user .
    1 interfata ZTE H218N.jpeg
    1 interfata ZTE H218N.jpeg

    2. In fereastra urmatoare se introduce userul si parola pentru conectare la internet.
    2.jpeg
    2.jpeg

    3. In aceasta fereastra la "Wireless name" se poate da un nume routerului, cu acest nume se va identifica prin Wireless si parola pentru conectare pe wireless se poate modificare de la "Wireless password" , parola initiala este trecuta pe spatele routerului, daca se schimba , aceea nu va mai fi valida doar daca se reseteaza routerul de la butonul de reset dar atunci se vor pierde toate setarile.
    3.jpeg
    3.jpeg

    4. De la "Network interface" putem verifica daca s-a conectat routerul la internet (de asemenea beculetul verde "internet" de pe router trebuie sa se aprinda). Daca nu s-a facut conectarea, este recomandat sa se verifice datele de conectare sa fie introduse corect, eventual sa se reintroduca de la "Network" => "WAN".
    4.jpeg
    4.jpeg
    Sponsored Links:
    Actualizat în 05 Apr 2016, 16:52
    Avatar utilizator
    Razr
     
    Mesaje: 63
    Membru din: 26 Sep, 2013
    Total puncte: 57



    Distribuie pe:

    Scrisde Razr » 22 Feb 2014, 14:26

    Buna , din cate stiu trebuie activata optiunea "Samba Server" pe router si va trebui sa functioneze functia de share. Din pacate nu mai am routerul sa verific dar daca reusesti astept un reply sa pot adauga si la tutorial.
    Razr
     
    Mesaje: 63
    Membru din: 26 Sep, 2013
    Total puncte: 57

    Scrisde Varzaru Cristian » 22 Feb 2014, 11:37

    Salut,

    Incerc sa configurez portul USB pentru file sharing. Am reusit sa mapez un director de pe memoria USB. Am dreptul de a sterge fisiere din directorul respectiv dar nu am dreptul de a scrie. Imi apare mesajul "you need permission to perform this action". Este o setare a router-ului sau a WIndows-ului?

    Multumesc de ajutor.
    Varzaru Cristian
     
    Mesaje: 1
    Membru din: 22 Feb, 2014
    Localitate: Bucharest, Romania
    Total puncte: 0


    3 mesaje • Pagina 1 din 1
    Citeste si:

    Înapoi la Internet

    x #{title}

    #{text}