Stii sa faci anumite lucruri?! Arata-le si altora. Creaza-ti contul si incepe sa postezi. Site-ul care te ajuta sa te descurci singur.

Facebook Google+ Twitter
Creaza-ti contul si incepe sa scrii un tutorial chiar acum. Ajuta-i pe altii sa se descurce cu ce stii tu sa faci.

 Cum sa procedezi in caz de tamponare/accident

Vizualizari 14870
Pagina 1 din 1

Scrisde YoungBlood » 03 Ian 2014, 22:28

Advertisements:
Daca esti pagubitul in cazul unui accident de masina usor, in care nu sunt implicate victime sau vatamari corporale grave, este o anumita procedura pe care trebuie sa o urmezi ca sa iti poti repara masina pe asigurarea celui vinovat. Daca sunt implicate victime, apelati imediat la 112 si nu miscati masinile implicate in accident sub nici o forma, daca nu sunt implicate victime, continuati cu pasii de mai jos.
Accident masina.jpg
Accident masina.jpg (Vizualizat de 14870 ori)

Asadar, ce trebuie sa faci in caz de accident
1. Dupa ce tamponarea a avut loc, trebuie sa iti pastrezi calmul si sa nu instigi la violenta pentru ca nu vei rezolva nimic, dimpotriva , poate chiar vei duce la o fapta grava.
IMPORTANT: Inainte de toate, este recomandat sa faceti poze daca aveti un aparat foto sau un telefon la masinile avariate, exact in pozitia in care sunt ele dupa accident, poze in care sa fie incluse si numerele de matriculare ale acestora deoarece ar fi posibil sa aveti nevoie de dovezi , in functie de caz. De asemenea este recomandat sa aveti la fata locului cel putin 2 martori la care cunoasteti numerele de telefon. Un singur martor nu este suficient daca se ajunge la proces.
2. In functie de accident:
a. daca masinile sunt deplasabile este necesar sa scoateti masinile avariate in afara partii carosabile pentru a nu ingreuna circulatia sau chiar sa se evite provocarea altor accidente.
b. daca masinile nu sunt deplasabile, ar fi recomandat sa apelati la 112 incat sa se prezinte politia la fata locului pentru a putea dirija circulatia si pentru a putea constata si circumstantele in care s-a produs accidentul daca este necesar.
3. Aveti posibilitatea sa va intelegeti amiabil si in acest caz nu este necesar sa apelati la politie deloc daca accidentul este unul cu daune mici de exemplu. Va puteti intelege cu vinovatul sa va plateasca pe loc o suma de bani pentru a va putea repara masina sau sa va folositi de asigurarea lui pentru aceasta.

IMPORTANT: Imediat dupa pasul 2. , este necesar sa ii cereti vinovatului sa va arate asigurarea masinii (sa nu fie expirata) si permisul de conducere (si acesta sa nu fie expirat).Puteti sa si solicitati sa faceti poza documentelor, chiar si buletinului. Daca refuza sa va arate documentele, apelati la 112.
Chiar daca soferul se grabeste ,nu omiteti aceste aspecte si nu uitati sa ii solicitati si un numar de telefon de contact si ulterior sa parcurgeti si punctul 4 si 5. Daca nu doriti sa va intelegeti amiabil, puteti apela la 112.
4. Dupa verificarea documentelor, aveti posibilitatea sa completati impreuna cu vinovatul, la fata locului sau ulterior un formular de constatare amiabila care se gaseste atasat la asigurarea RCA si care se autocopiaza in doua exemplare. Este de asemenea impartit in doua parti identice. O parte se completeaza de catre pagubit si una de catre vinovat dupa care un exemplar ramane pagubitului si altul, celui vinovat.
Constatare amiabila de accident.jpg
Constatare amiabila de accident.jpg (Vizualizat de 14870 ori)

5. Dupa ce s-a completat corect formularul de constatare amiabila sau inainte de aceasta, va trebuie sa sunati la numarul de pe asigurarea vinovatului (vezi mai jos numerele de telefon pentru diversi asiguratori) si sa declarati cele intamplate. (Aici va trebui sa dati anumite date ale dumneavoastra si ale celui vinovat cum ar fi: Nume soferi, Nume proprietari masini, Domiciliu, CNP si numar de inmatriculare de la ambii soferi, Serie si Numar polita de asigurare a vinovatului, Detalii despre cum s-a produs accidentul si unde, detalii despre pagube.) Dupa oferirea acestor informatii se va programa telefonic data, locul si ora unde sa va prezentati dumneavoastra si vinovatul cu masinile la asigurator pentru constatarea daunelor. Daca masinile nu sunt deplasabile, asiguratorul va trimite un inspector sa evalueze daunele. (se va oferi si un numar de dosar care ar fi recomandat sa il notati).

Acte necesare pentru despagubire RCA
Pagubit: Buletin, Permis, Asigurare, Talon
De la vinovat: Copie dupa: Buletin, Permis, Asigurare, Talon
+ Actul de la politie sau formularul de constatare amiabila, completat si semnat de ambele parti.

Numere de telefon pentru constatare daune auto
ASIROM: 0219599 (non stop)
Omniasig: 0219669 si la numarul 004.021.601.15.99 pentru apeluri din strainatate (non stop)
Astra: lista numere de telefon pe judete
Alianz Tiriac: 021.20.19.180 (1) (apelabil din reteaua Romtelecom) sau * (steluta) urmata de 21.20.19.18 (apelabil din reteaua Orange) Program: de luni pana vineri, intre orele 8:00 si 20:00 .
Carpatica: 0800-800.220 accesibil doar din retele fixe de telefonie (non stop) sau lista completa de contact

Succes si feriti-va de accidente!
Sponsored Links:
Ultima oară modificat în 11 Mar 2016, 00:58, modificat de 2 ori în total.
Avatar utilizator
YoungBlood
 
Mesaje: 24
Membru din: 07 Dec, 2013
Total puncte: 28


Sponsored Links:

Distribuie pe:

1 mesaj • Pagina 1 din 1
Citeste si:
Sponsored Links:
Cum sa procedezi daca primesti eroarea " Java Application Blocked "
în Altele
de itAddict » 23 Ian 2016, 16:02
Răspunsuri 0
Vizualizări 1392
Cum sa procedezi daca ti s-a oprit motorul de la masina in timpul mersului
în Altele
de AndyMoz » 10 Oct 2015, 13:29
Răspunsuri 0
Vizualizări 2758
Cum sa procedezi daca se blocheaza acceleratia masinii in timpul mersului
în Altele
de Razr » 19 Mai 2018, 20:27
Răspunsuri 0
Vizualizări 1671
Cum sa procedezi daca porneste automat pc-ul dupa Hibernate in Windows
în PC
de itAddict » 30 Apr 2018, 01:39
Răspunsuri 0
Vizualizări 633
Cum sa procedezi ca sa scoti certificatul de radiere pentru masina ta
în Altele
de AmeliA » 29 Iun 2015, 16:02
Răspunsuri 0
Vizualizări 3498
Cum sa procedezi in cazul unui accident cu Superglue
în Altele
de AmeliA » 09 Iul 2017, 13:33
Răspunsuri 0
Vizualizări 2366
Cum procedezi daca ai fost muscat de capusa
în Sanatate
de joniculae » 15 Ian 2015, 12:14
Răspunsuri 0
Vizualizări 2066
Cum sa procedezi daca te-ai blocat in lift
în Altele
de Vali Gherescu » 01 Oct 2015, 15:53
Răspunsuri 0
Vizualizări 4839
Sponsored Links:

Înapoi la Altele

Sustine-ne printr-un simplu Like pe Facebook
x #{title}

#{text}