Stii sa faci anumite lucruri?! Arata-le si altora. Creaza-ti contul si incepe sa postezi. Site-ul care te ajuta sa te descurci singur.

Facebook Google+ Twitter
Creaza-ti contul si incepe sa scrii un tutorial chiar acum. Ajuta-i pe altii sa se descurce cu ce stii tu sa faci.

 Reteta lecso sau ghiveci traditional unguresc

Vizualizari 3567
Pagina 1 din 1

Scrisde JennyC » 01 Aug 2014, 20:52

Advertisements:
In vacantele de vara, parintii obisnuiau sa prepare la mic-dejun lecso sau in romaneste, ghiveci cu legume, dar la acesta adaugam si slanina. Este extrem de satios si gustos, se prepara din legume, oua si slanina, dar cine doreste sa manance fara grasime animala, poate lasa deoparte slanina.
Ai nevoie de:
slanina
oua
ceapa
rosii
ardei
sare
piper

01.jpg
01.jpg (Vizualizat de 3567 ori)

Vom incepe prin a spala si taia legumele. Ceapa si ardeii ii vom taia julien, rosiile le vom decoji si taia de-a lungul si mai marunt sau cubulete marunte, cum reusiti, iar apoi vom taia slanina. Ouale le scoatem din frigider si le lasam sa ajunga la temperatura camerei.
02.jpg
02.jpg (Vizualizat de 3567 ori)

Vom pune tigaia pe foc si vom adauga slanina. Gatim la foc mic. Lasam slanina sa se rumeneasca, nu o vom arde. Vom scoate apoi slanina pe o farfurie si vom gati mancarea in uleiul lasat de slanina deoarece da gust intregii mancari.
03.jpg
03.jpg (Vizualizat de 3567 ori)

04.jpg
04.jpg (Vizualizat de 3567 ori)

Pentru ca fiecare leguma are un alt timp de preparare termic, vom cali mai intai ardeii si ceapa in ulei. Le vom cali pana devin sticloase si apoi vom adauga rosiile decojite.
06.jpg
06.jpg (Vizualizat de 3567 ori)

Rosiile se pune spre final deoarece opresc fierberea si lasa suc propriu. Vom astepta putin sa fiarba si sa se evapore putin sucul.
05.jpg
05.jpg (Vizualizat de 3567 ori)

Adaugam ouale dupa ce le-am spart in prealabil separat intr-un pahar ca sa nu ne trezim cu vreunul stricat. Dupa ce amestecam ouale si se intaresc, adaugam din belsug sare si piper.
07.jpg
07.jpg (Vizualizat de 3567 ori)

Spre final, inainte de a opri focul, adaugam slanina de pe farfurie, mai amestecam putin si se poate servi. Este delicios si recomand sa mancati cat e cald!
08.jpg
08.jpg (Vizualizat de 3567 ori)

Pofta buna!
Sponsored Links:
Ultima oară modificat în 27 Mar 2016, 19:29, modificat 1 dată în total.
JennyC
 
Mesaje: 23
Membru din: 18 Apr, 2014
Total puncte: 31


Sponsored Links:

Distribuie pe:

1 mesaj • Pagina 1 din 1
Citeste si:
Sponsored Links:
Spaghete carbonara, reteta proprie si delicioasa
în Culinare
de Allaboutmakeup » 23 Dec 2013, 14:59
Răspunsuri 0
Vizualizări 2900
Sponsored Links:

Înapoi la Culinare

Sustine-ne printr-un simplu Like pe Facebook
x #{title}

#{text}