Sponsored Links:
Ai nevoie de:
1,5 L vin roșu;
50g coajă rasă de portocale;
50g scorțișoară măcinată;
20 de semințe de cardamon pisat;
25 cuișoare zdrobite;
50g migdale măcinate;
50g stafide;
12 cubulețe zahăr cubic;
150 ml cognac
50g coajă rasă de portocale;
50g scorțișoară măcinată;
20 de semințe de cardamon pisat;
25 cuișoare zdrobite;
50g migdale măcinate;
50g stafide;
12 cubulețe zahăr cubic;
150 ml cognac
Mod de preparare
- se pune vinul la încălzit;
- se adaugă coaja de portocale, scorțișoara, cardamonul, cuișoarele;
- se fierbe aproximativ 15 minute;
- se adaugă migdalele sfărâmate, stafidele;
- se mai fierbe încă 15 minute;
- se ia vasul de pe foc, se pune un grătar sau o sită deasupra și se pun cubulețele de zahăr peste grătar/sită;
- se stropesc cubulețele cu cognac și se flambează;
- când zahărul este caramelizat se pune în vin și se amestecă până la dizolvare.
În pahare termoizolante cu o felie de portocală, o floare de vanilie şi un baton de scorţişoară
Glogg.jpg |
Pahar înalt, termoizolant cu o felie de portocală, batonde scorţişoară şi merişoare dulce-acrişoare
Savurare plăcută!