Stii sa faci anumite lucruri?! Arata-le si altora. Creaza-ti contul si incepe sa postezi. Site-ul care te ajuta sa te descurci singur.

Facebook Twitter
Si tu poti sa contribui la aceasta comunitate plina de lucruri utile. Scrie un tutorial chiar acum!
  • Prima pagină Categorii Culinare
  • Cum se prepară un Glogg aromat
    Vizualizari 3974

    Scrisde mihaitanasele » 03 Sep 2014, 22:06

    Glogg-ul este o băutură alcoolică de origine scandinavă preparată prin amestecarea vinului cu plante, semințe și fructe precum și vodcă sau cognac. Este o băutură care poate fi servită caldă, fiind similară ”vinului fiert” însă diferențiindu-se prin tărie și aromă.
    Sponsored Links:

    Ai nevoie de:
    1,5 L vin roșu;
    50g coajă rasă de portocale;
    50g scorțișoară măcinată;
    20 de semințe de cardamon pisat;
    25 cuișoare zdrobite;
    50g migdale măcinate;
    50g stafide;
    12 cubulețe zahăr cubic;
    150 ml cognac

    Mod de preparare
    1. se pune vinul la încălzit;
    2. se adaugă coaja de portocale, scorțișoara, cardamonul, cuișoarele;
    3. se fierbe aproximativ 15 minute;
    4. se adaugă migdalele sfărâmate, stafidele;
    5. se mai fierbe încă 15 minute;
    6. se ia vasul de pe foc, se pune un grătar sau o sită deasupra și se pun cubulețele de zahăr peste grătar/sită;
    7. se stropesc cubulețele cu cognac și se flambează;
    8. când zahărul este caramelizat se pune în vin și se amestecă până la dizolvare.
    Recomandări servire
    În pahare termoizolante cu o felie de portocală, o floare de vanilie şi un baton de scorţişoară
    Glogg.jpg
    Glogg.jpg

    Pahar înalt, termoizolant cu o felie de portocală, batonde scorţişoară şi merişoare dulce-acrişoare :D
    Imagine

    Savurare plăcută!
    Sponsored Links:
    Actualizat în 30 Apr 2019, 21:01
    mihaitanasele
     
    Mesaje: 11
    Membru din: 02 Sep, 2014
    Total puncte: 19



    Distribuie pe:


    1 mesaj • Pagina 1 din 1
    Citeste si:

    Înapoi la Culinare

    x #{title}

    #{text}