Stii sa faci anumite lucruri?! Arata-le si altora. Creaza-ti contul si incepe sa postezi. Site-ul care te ajuta sa te descurci singur.

Facebook Google+ Twitter

 Steluta cu nutella sau cum sa pregatesti un desert cu ciocolata

Vizualizari 8346
Pagina 1 din 1

Scrisde Chef » 22 Ian 2015, 14:58

Advertisements:
Doresc sa va impartasesc aceasta reteta pe care oricine o poate reproduce. Este o reteta cautata, dar si gustoasa si simplu de preparat. O vor adora atat copiii, cat si musafirii daca doriti sa ii serviti cu ceva dulce.

Ai nevoie de:
Ingrediente:
500 g faina
50-60 g zahar
aprox 200 ml lapte
2 oua (separam galbenusurile de albusuri)
8 g de drojdie uscata sau 20 g de drojdie proaspata
30 g unt (scos din frigider ca sa se inmoaie din timp)
1 varf de sare
nutella (din belsug)

Ustensile:
sucitoare
cutit de paine (pentru intins nutella)
hartie de copt
pensula
tava pentru copt

Pasul 1:
Drojdia o punem in laptele caldut ca sa se topeasca (intr-un pahar sau o cana).
Amestecam faina cu zaharul si sarea intr-un vas (de inox sau plastic). Apoi adaugam galbenusurile, untul (poate fi topit sau moale), laptele amestecat cu drojdia si incepem sa amestecam ingredientele pana obtinem un aluat fraged.
Se framanta pana nu mai e lipicios. Apoi se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul, intre 40-60 minute.

Pasul 2:
Luam aluatul si il punem pe masa unde am presarat inainte faina. Il impartim in 4 parti egale.
Luam prima parte si o intindem pana devina o foaie nu foarte groasa, dar nici foarte subtire. Il intindem, insa trebuie sa ii pastram forma rotunda. Dupa aceea, punem o farfurie rotunda intinsa pusa invers, cu fundul in sus pe aluat si marginile, surplusul de aluat il indepartam cu un cutit.
Adaugam nutella (poate fi tinuta la baimarine ca sa devina mai lichida, e mai usor de intins), intinsa cu cutitul de paine. Prima foaie o punem pe hartia de copt. Luam a doua bucata de aluat, o intindem, luam surplusul jos si o suprapunem peste prima foaie. Adaugam nutella. Repetam procesul pana ajungem sa suprapunem a patra foaie de aluat.

Acum, dupa ce foile sunt suprapuse si intre ele este aplicata ciocolata, punem un pahar cu gura in jos in mijlocul aluatului deasupra ultimei foi. Apoi incepem sa taiem cu un cutit in parti egale in jurul paharului. Prima data in 2, apoi in 4, pana ajungem la 16 parti taiate egal.
Acum urmeaza partea cea mai frumoasa, cea care da aspectul unei stelute.
Trebuie sa luam 2 cate 2 fasii si sa le rasucim inspre exterior. Procedam asa pana terminam cu toate fasiile. Apoi, indoim putin colturile sub ele ca sa arate mai aspectuos.
Putem porni cuptorul intre timp la 180 grade C. Ungem steluta cu albusul ramas de la cele 2 oua si apoi punem totul intr-o tava si o dam la cuptor pentru aproximativ 20 minute.

Voila! Si e gata si produsul de patiserie care ii va indulci pe toti!
Prajitura cu nutella.jpg
Prajitura cu nutella.jpg (Vizualizat de 8346 ori)

Pofta buna!

Urmariti clipul de mai jos pentru a va putea ajuta mai usor:
Sponsored Links:
Ultima oară modificat în 15 Aug 2016, 23:18, modificat de 5 ori în total.
Chef
 
Mesaje: 14
Membru din: 22 Feb, 2014
Total puncte: 15


Sponsored Links:
Tagsreteta , preparare , prajitura , desert , steluta , nutella , ciocolata

Distribuie pe:

1 mesaj • Pagina 1 din 1
Citeste si:
Sponsored Links:
Cum sa faci un tort de ciocolata in 30 de minute si fara cuptor
în Culinare
de Praslea » 05 Apr 2016, 19:59
Răspunsuri 0
Vizualizări 774
Cum sa faci batoane de ciocolata Bounty de casa
în Culinare
de Chef » 22 Feb 2015, 00:01
Răspunsuri 0
Vizualizări 1807
Cum sa faci fursecuri cu unt de arahide si ciocolata
în Culinare
de AnaD98 » 26 Aug 2016, 14:55
Răspunsuri 0
Vizualizări 612
Cum se face un desert cu budinca, biscuiti si stafide, simplu si repede
în Culinare
de gigichelu » 17 Aug 2014, 13:36
Răspunsuri 0
Vizualizări 1719
Cum se face un desert de banane caramelizate
în Culinare
de joglas » 22 Iun 2016, 23:46
Răspunsuri 0
Vizualizări 2425
Sponsored Links:

Înapoi la Culinare

Sustine-ne printr-un simplu Like pe Facebook
x #{title}

#{text}