Sponsored Links:
Ca sa nu faceti multa munca pe degeaba si sa nici nu iasa cum va doriti, sa fie prea moale , sa se "taie" sau sa fie apoasa, va voi spune niste secrete care va vor ajuta sa faceti maioneza perfecta.
1. Luam cate oua avem nevoie, in functie de cat de multa maioneza ne trebuie. Spargem ouale si separam galbenusul de albus. (Pentru maioneza vom avea nevoie doar de galbenusul oului).
Recomand si tutorialul: Cum sa separi albusul de galbenus simplu si rapid.
2. Punem o lingurita de mustar dulce peste galbenus ( dupa gust, daca doriti puteti stoarce si putina lamaie ) si amestecam continutul cu un tel. Amestecarea continutului trebuie sa fie continua, intr-un singur sens si putin rapida.
3. Dupa ce s-a omogenizat suficient continutul, continuam amestecarea cu telul si intre timp turnam usor ulei de floarea soarelui in timp ce continuam amestecul.
1 prepararea maionezei.jpg |
4. Vom vedea ca incet, maioneza noastra prinde textura si compozitia necesara. Vom continua sa amestecam si sa turnam ulei putin cate putin pana cand vom sesiza ca se face tot mai vascoasa. La final, ne oprim din turnat ulei, omogenizam bine continutul si suntem gata.
2 maioneza.jpg |
Produsul final va avea o consistenta cremoasa, o culoare frumoasa si un gust excelent. Pofta buna!