Stii sa faci anumite lucruri?! Arata-le si altora. Creaza-ti contul si incepe sa postezi. Site-ul care te ajuta sa te descurci singur.

Facebook Twitter
Si tu poti sa contribui la aceasta comunitate plina de lucruri utile. Scrie un tutorial chiar acum!
  • Prima pagină Categorii Culinare
  • Cum sa faci usor maioneza perfecta care nu se taie
    Vizualizari 5484

    Scrisde Chef » 26 Feb 2015, 00:13

    Preparatul maionezei ne poate da mare bataie de cap, mai ales daca dupa ce am invartit mult si bine in ea, incepe sa se "taie" si nu o mai putem folosi la ce avem nevoie.
    Sponsored Links:

    Ca sa nu faceti multa munca pe degeaba si sa nici nu iasa cum va doriti, sa fie prea moale , sa se "taie" sau sa fie apoasa, va voi spune niste secrete care va vor ajuta sa faceti maioneza perfecta.

    1. Luam cate oua avem nevoie, in functie de cat de multa maioneza ne trebuie. Spargem ouale si separam galbenusul de albus. (Pentru maioneza vom avea nevoie doar de galbenusul oului).
    Recomand si tutorialul: Cum sa separi albusul de galbenus simplu si rapid.
    2. Punem o lingurita de mustar dulce peste galbenus ( dupa gust, daca doriti puteti stoarce si putina lamaie ) si amestecam continutul cu un tel. Amestecarea continutului trebuie sa fie continua, intr-un singur sens si putin rapida.
    3. Dupa ce s-a omogenizat suficient continutul, continuam amestecarea cu telul si intre timp turnam usor ulei de floarea soarelui in timp ce continuam amestecul.
    1 prepararea maionezei.jpg
    1 prepararea maionezei.jpg

    4. Vom vedea ca incet, maioneza noastra prinde textura si compozitia necesara. Vom continua sa amestecam si sa turnam ulei putin cate putin pana cand vom sesiza ca se face tot mai vascoasa. La final, ne oprim din turnat ulei, omogenizam bine continutul si suntem gata.
    2 maioneza.jpg
    2 maioneza.jpg

    Produsul final va avea o consistenta cremoasa, o culoare frumoasa si un gust excelent. Pofta buna!
    Sponsored Links:
    Actualizat în 30 Apr 2019, 18:30
    Chef
     
    Mesaje: 15
    Membru din: 22 Feb, 2014
    Total puncte: 20



    Distribuie pe:


    1 mesaj • Pagina 1 din 1
    Citeste si:

    Înapoi la Culinare

    cron
    x #{title}

    #{text}