Stii sa faci anumite lucruri?! Arata-le si altora. Creaza-ti contul si incepe sa postezi. Site-ul care te ajuta sa te descurci singur.

Facebook Google+ Twitter
"Educatia are ca scop formarea caracterului." – Herbert Spencer
loading...

 Cum se dezgheata corect carnea

Vizualizari 999
Pagina 1 din 1

Scrisde tzutzu_22 » 19 Iun 2015, 10:51

Advertisements:
Putini sunt cei care cumpara carne proaspata doar in ziua in care vor sa o gateasca, desi aceasta ar fi varianta ideala. Cei mai multi dintre noi, insa, isi fac provizii consistente si au in congelator carne pentru cel putin cateva saptamani, daca nu chiar luni. In aceasta situatie, trebuie sa stii ca procedeul de dezghetarea a carnii ii va afecta textura dar si gustul. In plus, atunci cand sta la temperaturi ridicate, carnea poate dezvolta bacterii.
carne de pui.jpg
carne de pui.jpg (Vizualizat de 999 ori)

La frigider
Aceasta este cea mai buna varianta de a dezgheta carnea, insa ar presupune sa te hotarasti macar cu o zi inainte ce vrei sa gatesti. In functie de temperatura setata la frigider si de tipul carnii, procesul de dezghetare poate dura si cateva zile. Pe de alta parte, carnea se va dezgheta natural si, in plus, ar putea fi recongelata fara probleme in cazul in care te razgandesti si nu vrei sa o mai prepari. Este recomandat sa pui carnea intr-un vas, pentru a evita scurgerea lichidului in frigider.
in frigider.JPG
in frigider.JPG (Vizualizat de 999 ori)

Dupa dezghetare, carnea de pui mai poate sta la frigider maxim doua zile inainte sa o prepari, iar carnea de porc sau vita poate fi gatita in termen de cel mult cinci zile.

In apa rece
Este o varianta mai rapida decat dezghetarea la frigider, dar tot va necesita ceva timp. Pune carnea intr-un ambalaj de plastic si apoi intr-o oana plina cu apa rece. Lichidul va trebui schimbat la fiecare jumatate de ora. Timpul de dezghetare variaza in functie de dimensiunea bucatii de carne. Fasiile subtiri se vor descongela intr-o ora, in timp ce un pui intreg va avea nevoie de cateva ore.
in apa.jpg
in apa.jpg (Vizualizat de 999 ori)

Carnea trebuie gatita imediat.

La microunde
Aceasta metoda este cea mai putin recomandata, deoarece microundele pot modifica proprietatile carnii. Pe de alta parte, insa, este si cea mai rapida varianta.
Carnea trebuie gatita imediat dupa dezghetare si nu poate fi recongelata.
Sponsored Links:
Ultima oară modificat în 13 Mar 2016, 16:17, modificat 1 dată în total.
tzutzu_22
 
Mesaje: 55
Membru din: 03 Ian, 2015
Total puncte: 35


Sponsored Links:

Distribuie pe:

1 mesaj • Pagina 1 din 1
Citeste si:
Sponsored Links:
Cum se conecteaza corect doua sau mai multe fire intre ele
în Altele
de AndyMoz » 02 Apr 2015, 20:58
Răspunsuri 0
Vizualizări 1754
Cum sa strangem corect mana cand salutam pe cineva
în Educatie
de JennyC » 18 Apr 2014, 14:24
Răspunsuri 0
Vizualizări 1667
Cum sa incadrezi corect subiectul unei fotografii
în Foto si Video
de Krista » 28 Dec 2016, 14:37
Răspunsuri 0
Vizualizări 473
Cum se debaraseaza corect cutiile de lapte sau suc
în Altele
de JennyC » 06 Sep 2015, 17:31
Răspunsuri 0
Vizualizări 622
Cum sa speli corect si repede masina
în Altele
de YoungBlood » 12 Apr 2015, 18:28
Răspunsuri 0
Vizualizări 1571
Cum sa folosesti corect tacamurile la masa
în Educatie
de JennyC » 27 Feb 2016, 19:35
Răspunsuri 0
Vizualizări 1023
Cum se șterge corect un touch screen
în Altele
de mikimaria » 05 Feb 2015, 13:55
Răspunsuri 0
Vizualizări 1032
Cum se fierb corect pastele
în Culinare
de mikimaria » 22 Noi 2014, 01:12
Răspunsuri 0
Vizualizări 3398
Sponsored Links:

Înapoi la Culinare

Sustine-ne printr-un simplu Like pe Facebook
x #{title}

#{text}