Stii sa faci anumite lucruri?! Arata-le si altora. Creaza-ti contul si incepe sa postezi. Site-ul care te ajuta sa te descurci singur.

Facebook Twitter
Si tu poti sa contribui la aceasta comunitate plina de lucruri utile. Scrie un tutorial chiar acum!
  • Prima pagină Categorii Activitati si recreere
  • Cum sa calculezi pretul pentru produsele tale handmade
    Vizualizari 5179

    Scrisde tzutzu_22 » 27 Iun 2015, 11:55

    Atunci cand vrei sa transformi hobby-ul in afacere, primul lucru pe care ar trebui sa il faci este sa stabilesti pretul de vanzare al produselor pe care le confectionezi. S-ar putea ca timpul si pasiunea pe care le investesti in ele sa nu poata fi cuantificate sau sa conduca la un pret mai mare decat ar putea piata sa ofere. Ori, din contra, din dorinta de a vinde mai mult, sa stabilesti o suma care abia daca acopera cheltuielile de executie. Iata ce ar trebui sa iei in calcul atunci cand vrei sa calculezi pretul pentru produsele tale handmade:
    Sponsored Links:

    1. Documenteaza-te privind cererea produselor pe care intentionezi sa le scoti la vanzare. Pretul obiectelor tale handmade va depinde foarte mult de cat de cautate sunt pe piata. Mergi la targuri de profil, magazine si site-uri care vand astfel de obiecte. Noteaza cu cat se vand si plecand de aici iti poti face o idee despre ce pret ai putea sa ceri.

    2. Inregistreaza orele de munca. In general, obiectele handmade sunt mai scumpe decat cele produse la scara larga, datorita volumului mai mare de munca pe care il implica. Asadar, pretul pentru fiecare obiect va fi determinat de numarul de ore pe care il aloci pentru confectionarea lui.
    timp de lucru.jpg
    timp de lucru.jpg

    3. Calculeaza costurile de productie. Unele obiecte vor avea nevoie de mai putine materiale de lucru, altele de mai multe, iar pretul final trebuie sa incorporeze si acest aspect. Poate ca pentru confectionarea anumitor produse vei folosi un material mai scump si in acest caz pretul trebuie sa fie, evident, mai mare.
    materiale.jpg
    materiale.jpg

    4. Cheltuieli diverse. Pe langa materiale si orele de lucru, exista alte costuri, cum ar fi transportul, daca intentionezi sa trimiti prin posta ori curier produsele, taxa pentru site-ul care va gazdui magazinul online sau taxa de targ, daca vrei sa iti expui obiectele la un astfel de eveniment.

    5. Stabileste o marja de profit. Dupa ce notezi orele de lucru, costul materialelor si chiar al utilitatilor, lasa o marja de profit. Adica pretul pe care il stabilesti ar trebui sa fie mai mare decat suma tututor cheltuielor. In fond, aceasta este o afacere!
    Sponsored Links:
    Actualizat în 30 Apr 2019, 03:24
    tzutzu_22
     
    Mesaje: 54
    Membru din: 03 Ian, 2015
    Total puncte: 49



    Distribuie pe:


    1 mesaj • Pagina 1 din 1
    Citeste si:

    Înapoi la Activitati si recreere

    cron
    x #{title}

    #{text}