Stii sa faci anumite lucruri?! Arata-le si altora. Creaza-ti contul si incepe sa postezi. Site-ul care te ajuta sa te descurci singur.

Facebook Google+ Twitter
Autentifica-te, alege categoria dorita si scrie un tutorial chiar acum! Invata-i si pe altii sa faca ce stii tu sa faci.
loading...

 Instructiuni de instalare/utilizare Digi Smart Cam CI+ de la RCS&RDS

Vizualizari 24066
Pagina 1 din 1

Scrisde Razr » 19 Oct 2013, 03:41

Advertisements:
In acest material vom invata cum se instaleaza Digi SmartCam CI+ de la RCS&RDS.
IMPORTANT: Acest produs este compatibil doar cu televizoarele cu slot CI+ (common interface +) . Este posibil sa functioneze si cu slot CI simplu dar este recomandat sa fie CI+.
Click aici pentru a verifica daca televizorul tau are slot CI+.

Prin acest echipament, clientii companiei RCS&RDS pot acum sa beneficieze de posturile digitale ,inclusiv de cele HD , fara sa fie nevoiti sa aiba un decodor suplimentar conectat la televizor.
- Decodarea posturilor va avea loc prin acest dispozitiv care vine conectat direct in televizor. In acest sens se va utiliza doar telecomanda televizorului si nu va mai fi necesara o telecomanda suplimentara ca si in cazul unui decodor.
- Comandarea modulului se poate face direct de pe site-ul http://www.rcs-rds.ro din contul digicare.
Video util:


Cum se instaleaza
Instalarea modulului se va putea face numai in televizoarele dotate cu o interfata dedicata , certificata CI+ .
- Inainte de toate trebuie sa porniti o scanare automata din televizor pentru frecventele digitale si analogice. Este recomandat sa utilizati posturile digitale si nu cele analogice deoarece calitatea imaginii si a sunetului pe digital este mult mai buna decat pe analogic. CAM-ul functioneaza doar pentru posturile digitale, ca urmare scanarea automata trebuie intai efectuata in special pe posturile digitale.
IMPORTANT: Doar dupa ce s-au gasit intai posturile digitale pe tv, se pot urma pasii de mai jos.
1. Pentru instalare , prima data se va introduce cartela Smart Card in dispozitivul Smart Cam ,exact ca in (poza 1).
poza 1.jpg
poza 1.jpg (Vizualizat de 24065 ori)

2. Dupa conectarea cartelei in dispozitiv, se va introduce acesta in televizor, in slotul CI+ ,exact cum este indicat in (poza 2). Introducerea acestuia nu se va face fortat, in cazul in care nu se conecteaza usor, este posibil sa fie conectat invers.
poza 2.jpg
poza 2.jpg (Vizualizat de 24065 ori)

3. Dupa ce s-a conectat dispozitivul la slot-ul CI+ al televizorului, pe ecran va aparea un mesaj de autentificare. Va trebui sa asteptati cateva minute pana se finalizeaza autentificarea dupa care trebuie sa functioneze posturile codate care sunt si active prin contract.

Hint: In cazul in care se opreste autentificarea CAM-ului la 70-80-90%, trebuie sa oprim tv-ul, sa scoatem CAM-ul din TV, sa scoatem TV-ul din priza, sa reconectam CAM-ul cat timp TV-ul este scos din priza dupa care sa repornim tv-ul si sa asteptam sa se faca autentificarea. Ar fi recomandat ca dupa repornirea tv-ului, pentru autentificarea cardului, sa lasati tv-ul pornit pe un post HD pe care aveti imagine. Daca nici asa nu functioneaza, se poate apela serviciu clienti.
- Daca se cere un cod pin, acesta este 0000

Erori
- Mesajul Scrambled Signal sau Semnal Demodulat apare pe programele codate impreuna cu alte mesaje de eroare:
1. You do not have access to this channel/Nu poti vizualiza acest canal : Acest mesaj apare daca nu ati optat pentru aceste posturi prin contract sau daca ati optat pentru ele si tot nu functioneaza, este necesara activarea lor de la serviciu clienti. IMPORTANT: Este posibil ca la prima pornire sa dureze aproximativ o ora pana se face activarea cartelei automat asa ca este recomandat sa asteptati peste o ora inainte sa sunati la call center 8-) .
2. The Smart Card has expired / Smart Card expirat : Daca apare acest mesaj, este necesar sa apelati la call center pentru activarea cartelei.
3. The smart Card is not inserted/ Smart Cardul nu este introdus : Trebuie verificata cartela din CAM sa fie introdusa corect , cu cipul auriu inspre partea albastra a CAM-ului.
4. Cannot read the Smart Card. Please try reinserting the Smart Card / Smart Card-ul nu poate fi citit. Te rugam sa il reintroduci : Se verifica, cartela ca si la punctul 3.
5. The Smart Card is not recognized. Please insert a valid Smart Card / Smart Card-ul nu este recunoscut . Te rugam sa introduci un Smart Card valid : Acest mesaj apare doar daca veti introduce un alt tip de cartela in CAM. Trebuie introdusa doar cartela care s-a primit cu acest echipament.
Sponsored Links:
Ultima oară modificat în 08 Noi 2015, 10:31, modificat de 4 ori în total.
Avatar utilizator
Razr
 
Mesaje: 60
Membru din: 26 Sep, 2013
Total puncte: 35


Sponsored Links:

Distribuie pe:

Scrisde Pele Remus » 08 Noi 2015, 01:13

Salut,
Am si eu o intrebare referitoare la sunet.
De ce cu smart cam-ul in tv nu am sunet 5.1 decat la nat geohd si axn hd care e dolbi 2ch. ?Cu recivereul anterior aveam si la hbo la anumite filme si la mai multe canale tv hd
Pele Remus
 
Mesaje: 1
Membru din: 08 Noi, 2015
Total puncte: 0

Scrisde Vali Gherescu » 08 Noi 2015, 10:09

In functie de tv, trebuie sa ai un buton pentru setari de sunet pe fiecare program tv, incearca sa vezi daca poti alege de acolo 5.1 sau alte setari. Desigur, programul tv trebuie sa suporte 5.1 .
Vali Gherescu
 
Mesaje: 22
Membru din: 28 Sep, 2014
Total puncte: 37


3 mesaje • Pagina 1 din 1
Citeste si:
Sponsored Links:
Cum se utilizeaza serviciul Digi WiFi de la RCS&RDS
în Internet
de AndyMoz » 01 Apr 2015, 22:08
Răspunsuri 0
Vizualizări 1381
Sponsored Links:

Înapoi la TV

cron
Sustine-ne printr-un simplu Like pe Facebook
x #{title}

#{text}