Dificultate : medie
Ai nevoie de:
- 350 gr. de spaghetti
- 6 lingurite de ulei de masline extravirgin
- 100 gr. carne de vita tocata
- 100 gr. carne de porc tocata
- 5 lingurite de vin rosu
- 400 gr. pasta de tomate
- 60 gr. branza rasa
- sare dupa gust
- o ceapa
Spaghete cu sos ragu ( bolognese ).jpg (Vizualizat de 876 ori) |
Preparare
1. Puneti o cratita cu uleiul in ea pe aragaz,focul de intensitate medie,cand acesta se incinge,adaugam ceapa tocata marunt,in curand aceasta isi va schimba culoarea. Apoi,dati focul mai tare la aragaz si adaugati carnea tocata,o lasati sa se faca,apoi dupa ce prinde culoare,adaugati vinul.Mai lasati pana se evapora tot.
3.jpg (Vizualizat de 881 ori) |
2. Adaugati pasta de tomate si o lasati circa 20 de min.,apoi adaugati sare in functie de gust si amestecati cu o lingura tot continutul.
2.jpg (Vizualizat de 881 ori) |
3. Dupa ce puneti pasta de tomate , separat, intr-o oala ,pune-ti apa cu putina sare pentru a fierbe spaghetele.Cand apa clocoteste adaugati pastele si le lasati circa 10 min.Apoi le scoateti,le scurgeti de apa,adaugati pasta de pomodoro cu carnea pe care le-ati facut iar la sfarsit puneti branza rasa deasupra si amestecati.
Pofta buna!