Stii sa faci anumite lucruri?! Arata-le si altora. Creaza-ti contul si incepe sa postezi. Site-ul care te ajuta sa te descurci singur.

Facebook Google+ Twitter
Creaza-ti contul si incepe sa scrii un tutorial chiar acum. Ajuta-i pe altii sa se descurce cu ce stii tu sa faci.

 Cum se gateste carnea de vita

Vizualizari 1505
Pagina 1 din 1

Scrisde tzutzu_22 » 17 Iul 2016, 20:39

Advertisements:
Prepararea unei fripturi de vita poate fi considerata un test pentru bucatarii amatori. Carnea de vita este ceva mai pretentioasa decat carnurile provenite de la alte animale, iar granita dintre o friptura reusita si un dezastru culinar este, in acest caz, foarte fragila. Atunci cand vrei sa faci un astfel de preparat, trebuie sa tii cont de mai multe aspecte.
steak.jpg
steak.jpg (Vizualizat de 1505 ori)

Carnea de vita nu trebuie congelata, deoarece isi pierde din calitate. Este bine sa cumperi carne in ziua in care intentionezi sa o gatesti sau cu o zi inainte, daca vrei sa o lasi la marinat.
carne.jpg
carne.jpg (Vizualizat de 1505 ori)

Pentru gratar sau tigaie, este recomandat sa folosesti muschi, care este fraged si suculent, vrabioara, de asemenea frageda, sau ceafa de manzat, desi aceasta parte a animalului nu este printre cele mai frecvent folosite in cazul vitei.

Carnea maturata este mai buna pentru friptura. Daca nu esti pasionat de carnuri si tehnici speciale de preparare, o poti cumpara ca atare de la macelarie.

Carnea nu trebuie gatita imediat ce ai scos-o din frigider. Este recomandat sa o lasi jumatate de ora la temperatura camerei, altfel carnea se va face mai repede la exterior, iar caldura nu va fi distribuita uniform si in interior.

Vasul in care gatesti carnea trebuie sa fie incins. Pune tigaia sau gratarul pe foc, la 180 de grade, pana cand se incinge. Pentru o friptura medium-rare, asa cum se serveste in general muschiul de vita, o bucata de 200 de grame trebuie gatita 3, 4 minute pe fiecare parte, la foc mare. Pentru un muschi medium, carnea se lasa aproximativ 6, 7 minute minute pe fiecare parte. Timpul de gatire depinde si de dimensiunea bucatii de carne. Daca este prajita prea mult, carnea devine atoasa si greu de mancat.
steak_foc.jpg
steak_foc.jpg (Vizualizat de 1505 ori)

Carnea trebuie lasata sa se „odihneasca”. Dupa ce iei friptura de pe gratar, las-o inca 5 minute inainte de a o servi.
carne_vin.jpg
carne_vin.jpg (Vizualizat de 1505 ori)

Pentru ca experienta sa fie desavarsita, asorteaza friptura de vita cu un vin rosu. Soiurile Merlot, Cabernet Sauvignon sau Feteasca Neagra se potrivesc perfect!
Sponsored Links:
Ultima oară modificat în 18 Iul 2016, 16:17, modificat de 2 ori în total.
tzutzu_22
 
Mesaje: 55
Membru din: 03 Ian, 2015
Total puncte: 35


Sponsored Links:

Distribuie pe:

1 mesaj • Pagina 1 din 1
Citeste si:
Sponsored Links:
Cum se dezgheata corect carnea
în Culinare
de tzutzu_22 » 19 Iun 2015, 10:51
Răspunsuri 0
Vizualizări 2210
Cum se marineaza carnea de pui
în Culinare
de Praslea » 02 Apr 2016, 18:07
Răspunsuri 0
Vizualizări 1528
Sponsored Links:

Înapoi la Culinare

cron
Sustine-ne printr-un simplu Like pe Facebook
x #{title}

#{text}