Stii sa faci anumite lucruri?! Arata-le si altora. Creaza-ti contul si incepe sa postezi. Site-ul care te ajuta sa te descurci singur.

Facebook Google+ Twitter
Creaza-ti contul si incepe sa scrii un tutorial chiar acum. Ajuta-i pe altii sa se descurce cu ce stii tu sa faci.

 Cum se face iaurtul de casa

Vizualizari 1526
Pagina 1 din 1

Scrisde tzutzu_22 » 01 Aug 2016, 09:53

Advertisements:
Iaurtul de casa nu este doar mai ieftin decat cel din comert, dar si mai sanatos. Nu necesita multe ingrediente si nici un grad ridicat de indemanare in bucatarie. Ai nevoie doar de lapte (minim 2% grasime, pentru a face iaurtul cremos) si culturi active sau probiotice.

Acestea pot fi achizionate dintr-un magazin cu produse bio sau poti cumpara iaurt care sa le contina. Ulterior, dupa ce ai preparat primul iaurt acasa, il vei putea folosi pentru urmatoarea transa si nu va mai trebui sa cumperi decat lapte.
iaurt.jpg
iaurt.jpg (Vizualizat de 1526 ori)

Pentru un litru de iaurt ai nevoie de aproximativ 1.8 l lapte si 60 g de iaurt care sa contina culturi active de bacterii. Iti vor mai trebui o oala mare, un termometru pentru lichide si o spatula.

Pune laptele pe aragaz sa se incalzeasca, pana cand atinge 93 de grade. Daca nu ai un termometru, opreste focul cand vezi ca laptele incepe sa fiarba.
termometru.jpg
termometru.jpg (Vizualizat de 1526 ori)

Inaltura oala de pe foc si lasa laptele sa se raceasca pana cand ajunge la 44-46 de grade si amesteca din cand in cand pentru a nu permite formarea peliculei la suprafata. In cazul in care nu ai termometru, verifica temperatura cu ajutorul degetului. Ar trebui sa fie caldut dar sa nu friga.

Toarna-l intr-un vas si adauga iaurtul, amestecand pana se omogenizeaza compozitia.
vas.jpg
vas.jpg (Vizualizat de 1526 ori)

Acopera vasul si lasa-l peste noapte intr-un loc care sa asigure o temperatura de 40 de grade. A doua zi va fi gata, dar daca ti se pare ca nu este suficient de acru, il mai poti lasa cateva ore. Nu amesteca pana cand nu s-a inchegat bine.
final.jpg
final.jpg (Vizualizat de 1526 ori)

Cand este gata, toarna-l in recipiente mai mici si pune-l la frigider. Iaurtul de casa poate fi pastrat la rece aproximativ 2 saptamani.
Sponsored Links:
Ultima oară modificat în 14 Aug 2016, 13:50, modificat de 3 ori în total.
tzutzu_22
 
Mesaje: 55
Membru din: 03 Ian, 2015
Total puncte: 35


Sponsored Links:
Tagsreteta , preparare , iaurtul , smantana , acasa

Distribuie pe:

1 mesaj • Pagina 1 din 1
Citeste si:
Sponsored Links:
Cum sa scapi de paianjenii din casa fara sa ii omori
în Casa si gradina
de tzutzu_22 » 14 Iul 2016, 12:33
Răspunsuri 0
Vizualizări 1943
Cum sa scapi de celulita cu remedii facute in casa
în Sanatate
de cwbianca97 » 18 Aug 2017, 02:30
Răspunsuri 0
Vizualizări 1314
Cum sa faci batoane de ciocolata Bounty de casa
în Culinare
de Chef » 22 Feb 2015, 00:01
Răspunsuri 0
Vizualizări 2620
Cum se curata usor parul de animale din casa
în Casa si gradina
de tzutzu_22 » 20 Ian 2015, 11:08
Răspunsuri 0
Vizualizări 3244
Cum se prepara inghetata de casa
în Culinare
de tzutzu_22 » 31 Iul 2016, 21:38
Răspunsuri 0
Vizualizări 1936
Sponsored Links:

Înapoi la Culinare

Sustine-ne printr-un simplu Like pe Facebook
x #{title}

#{text}