Ai nevoie de:
250-300 gr paste
6-8 cepe mici, (sau 4 cepe mari)
10 ciuperci champignon medii
2, 3 catei de usturoi
1 pahar (250 gr ) suc de rosii/sau pasta de tomate
2 pahare de apa fierbinte
3 linguri ulei
sare, piper, verdeata
6-8 cepe mici, (sau 4 cepe mari)
10 ciuperci champignon medii
2, 3 catei de usturoi
1 pahar (250 gr ) suc de rosii/sau pasta de tomate
2 pahare de apa fierbinte
3 linguri ulei
sare, piper, verdeata
1. Curatam, spalam si taiem ceapa marunt. O calim cu ulei in tigaie la foc mic.
ceapa tigaie.jpg |
2. Intre timp spalam ciupercile si le taiem bucati mari.
ciuperci.jpg |
3. Adaugam ciupercile si acoperim tigaia cu un capac ca sa se inabuse pana la 5-7 minute.
ciuperci tigaie.jpg |
4. Adaugam sucul de rosii, usturoiul si lasam sa se inabuseasca putin, la foc mic.
5. Adaugam pastele (crude). Amestecam totul, adaugam apa fierbinte, sare si piper. Acoperim cu un capac si lasam se sa inabuse circa 15-20 minute pana apa v-a scadea, dar depinde si de pastele pe care le folositi. (Daca acestea necesita mai putin timp de fierbere, atunci reduceti din timp. Eu am avut nevoie de mai mult timp sa le fierb in tigaie, si am mai adaugat si putina apa, pentru ca erau tari.)
Acestea se vor inabusi in pasta de tomate si apa pana aceasta din urma v-a scadea.
Dupa ce au fiert destul si daca sunt inca tari, mai adaugam putina apa fierbinte si lasam putin la foc.
paste tigaie.jpg |
Amestecam si lasam cu capacul acoperit. De preferat sa nu le tineti pe foc mult timp, altfel riscati sa fie prea moi.
pastele gata.jpg |
Pofta buna!