Stii sa faci anumite lucruri?! Arata-le si altora. Creaza-ti contul si incepe sa postezi. Site-ul care te ajuta sa te descurci singur.

Facebook Twitter
Si tu poti sa contribui la aceasta comunitate plina de lucruri utile. Scrie un tutorial chiar acum!
  • Prima pagină Categorii Culinare
  • Cum se curata un ananas
    Vizualizari 13402

    Scrisde Razr » 21 Noi 2013, 14:29

    In acest material vom invata cum sa taiem si sa curatam un ananas. Probabil pentru unii ananasul este un fruct exotic ce nu este cumparat nu pentru ca ar fi scump ci mai mult pentru faptul ca odata cumparat nu stii ce sa faci cu el si de unde sa incepi.
    Sponsored Links:

    Nu e o filozofie, este chiar usor sa tai si sa cureti ananasul iar multe fructe care sunt si mai scumpe nu au un gust asa de bun , asa ca merita sa incercati si voi mai ales daca pana acum ati mancat ananas doar din conserva , ei bine , e mai bun cel pe care il curatati voi.

    Informatii utile:
    - Ananasul proaspat contine toata gama de vitamine ,mai ales vitamina C, cu exceptia vitaminei B12 si E, si mai contine si 16 minerale, care sunt: magneziul, fierul, cuprul, calciul, zincul si iodul.
    - Miezul de fruct proaspat este o sursa majora de betacaroten, vitamina C si vitamine din complexul B, motiv pentru care se recomanda si persoanelor cu un sistem imunitar deficitar, incapabil sa faca fata amenintarilor virale, fungice si bacteriene.
    - Este apreciat si pentru efectul sau detoxifiant puternic, cum nu-l mai are alt fruct. Ananasul poate fi folosit ca leac impotriva racelii si a infectiilor, dar si pentru ameliorarea manifestarilor care insotesc inceputul de menopauza.
    - Nu ingrasa, asa ca poate fi consumat fara probleme, atat de persoanele care tin la silueta, cat si de cele care tin cura de slabire. Chiar are capacitatea de a stimula arderea naturala a grasimilor, de aceea se recomanda sa fie consumat ca desert, cateva felii crude, la sfarsitul meselor.

    Procedeu:
    1. Prima data se taie partea de sus (cu frunzele) si partea de jos , ca in imaginile de mai jos , pe urma se aseaza ananasul pe verticala. Daca se doreste, se poate pastra partea de sus (cu frunzele) pentru ornament pe un platou cu fructe.
    ananas.jpg
    ananas.jpg
    131120-CAM00238.jpg
    131120-CAM00238.jpg

    2. Odata asezat pe verticala vom putea incepe sa taiem coaja de pe margini pana ce vedem ca incep sa dispara punctele inchise la culoare de pe "peretii" lui, sa arate ca in imagine.
    ananas curatat.jpg
    ananas curatat.jpg

    3. Dupa ce s-a curatat bine de coaja, se va taia de sus in jos, in cruce, incat sa ramanem cu 4 felii.
    ananas felii.jpg
    ananas felii.jpg

    4. Pe urma vom lua fiecare felie, o vom tine pe verticala si vom taia mijlocul/miezul. Acesta este mai tare si nu este pe placul tuturor sa il consume desi este foarte bogat in vitamine, se poate consuma si separat daca se doreste.
    131121-CAM00243.jpg
    131121-CAM00243.jpg

    5. Acum ca avem cele 4 felii taiate si curatate, se pot taia in felii mai mici si se pot aseza pe o farfurie sau un platou, in functie de preferinte.
    Pofta buna!
    131121-CAM00244.jpg
    131121-CAM00244.jpg
    Sponsored Links:
    Actualizat în 30 Apr 2019, 18:05
    Avatar utilizator
    Razr
     
    Mesaje: 63
    Membru din: 26 Sep, 2013
    Total puncte: 57



    Distribuie pe:


    1 mesaj • Pagina 1 din 1
    Citeste si:

    Înapoi la Culinare

    cron
    x #{title}

    #{text}