Sponsored Links:
1. Inainte de fierbere este de preferat ca acestea sa fie la temperatura camerei , daca sunt scoase direct din frigider, este recomandat sa le lasam aproximativ 15 min afara din frigider.
2. Se aseaza ouale intr-un vas de dimensiuni mai mici ca sa nu sara prin vas cand va fierbe apa, astfel evitam sa se crape.
3. Dupa ce s-au asezat ouale in vas, se toarna apa rece cu 2 cm mai mult deasupra lor si se adauga o lingura de sare in apa pentru a ne ajuta sa le decojim mai usor.
Oua pentru fiert.jpg |
4. Se aseaza vasul pe aragaz sau plita si se aduce apa la temperatura de fierbere. Cand apa incepe sa fiarba , se reduce caldura in asa fel incat sa fiarba usor apa. Cand a inceput apa sa fiarba , putem porni cronometrul.
5. Pentru un miez mai moale, acestea le lasam sa fiarba aproximativ 2-3 minute. Daca dorim sa fie miezul mai tare, se pot lasa sa fiarba pana la 10 minute.
- Pentru o decojire mai usoara , dupa fierbere se pot pune in apa rece.
Ou fiert, moale.jpg |
O alta metoda pentru a obtine un miez tare este sa aducem apa la temperatura de fierbere dupa care sa oprim focul si sa acoperim vasul cu un capac timp de aproximativ 20 de minute. In acest fel miezul va fi perfect tare si vom evita sa crape coaja.
Oua fierte.JPG |