Stii sa faci anumite lucruri?! Arata-le si altora. Creaza-ti contul si incepe sa postezi. Site-ul care te ajuta sa te descurci singur.

Facebook Twitter
Si tu poti sa contribui la aceasta comunitate plina de lucruri utile. Scrie un tutorial chiar acum!
  • Prima pagină Categorii Culinare
  • Cum sa fierbi perfect ouale
    Vizualizari 17345

    Scrisde Razr » 06 Dec 2013, 01:34

    In acest tutorial vom invata cum sa fierbem ouale incat sa nu le crapam si sa le putem si curata usor.
    Sponsored Links:

    1. Inainte de fierbere este de preferat ca acestea sa fie la temperatura camerei , daca sunt scoase direct din frigider, este recomandat sa le lasam aproximativ 15 min afara din frigider.
    2. Se aseaza ouale intr-un vas de dimensiuni mai mici ca sa nu sara prin vas cand va fierbe apa, astfel evitam sa se crape.
    3. Dupa ce s-au asezat ouale in vas, se toarna apa rece cu 2 cm mai mult deasupra lor si se adauga o lingura de sare in apa pentru a ne ajuta sa le decojim mai usor.
    Oua pentru fiert.jpg
    Oua pentru fiert.jpg

    4. Se aseaza vasul pe aragaz sau plita si se aduce apa la temperatura de fierbere. Cand apa incepe sa fiarba , se reduce caldura in asa fel incat sa fiarba usor apa. Cand a inceput apa sa fiarba , putem porni cronometrul.
    5. Pentru un miez mai moale, acestea le lasam sa fiarba aproximativ 2-3 minute. Daca dorim sa fie miezul mai tare, se pot lasa sa fiarba pana la 10 minute.
    - Pentru o decojire mai usoara , dupa fierbere se pot pune in apa rece.
    Ou fiert, moale.jpg
    Ou fiert, moale.jpg

    O alta metoda pentru a obtine un miez tare este sa aducem apa la temperatura de fierbere dupa care sa oprim focul si sa acoperim vasul cu un capac timp de aproximativ 20 de minute. In acest fel miezul va fi perfect tare si vom evita sa crape coaja.
    Oua fierte.JPG
    Oua fierte.JPG
    Sponsored Links:
    Actualizat în 30 Apr 2019, 20:42
    Avatar utilizator
    Razr
     
    Mesaje: 63
    Membru din: 26 Sep, 2013
    Total puncte: 57



    Distribuie pe:

    Scrisde Razr » 10 Dec 2013, 15:00

    In cazul in care asezam oul in apa dupa ce aceasta a dat in clocot, riscam sa crape oul, mai ales daca este luat de la frigider. Poate nu se intampla de fiecare data dar exista acest risc. Daca se aseaza oul inainte in apa, acesta se incalzeste treptat si nu mai crapa cand incepe sa fiarba apa.
    Razr
     
    Mesaje: 63
    Membru din: 26 Sep, 2013
    Total puncte: 57

    Scrisde Allaboutmakeup » 10 Dec 2013, 09:06

    Te contrazic. Ca sa fierbi ouale perfect, din momentul in care apa incepe sa fiarba pe foc, atunci pui ouale in apa si numeri 2 minute si 30 secunde, pt ouale de marimi mai mari, numeri 3 minute.
    Asa fierbi oul perfect. Dupa ce a dat in clocot apa, abia apoi asezi oul in vasul cu apa.
    Just saying!
    Allaboutmakeup
     
    Mesaje: 9
    Membru din: 10 Oct, 2013
    Total puncte: 13


    3 mesaje • Pagina 1 din 1
    Citeste si:

    Înapoi la Culinare

    cron
    x #{title}

    #{text}