Adio Google plus . Alt produs google esuat

Adio Google plus . Alt produs google esuat

Un alt produs google isi inchide portile dupa 7 ani de functionare si milioane de utilizatori implicati. Principala cauza fiind lipsa de activitate a utilizatorilor.

In cazul in care nu ati auzit pana acum de Google Plus, acesta a fost un alt mediu de socializare, la fel ca Facebook.
Pe langa aceasta , mai putem mentiona si Hi5 , care a avut un boom la inceputul lansarii, mai ales pentru utilizatorii din afara USA, care nu foloseau Facebook.

Hi5 mai este functional si acum dar impactul a scazut foarte mult asupra utilizatorilor, de cand Facebook s-a extins rapid la nivel global.

Google comunica faptul ca aproximativ 90% din utilizatori, petreceau in medie 5 secunde / zi pe Google Plus.
Media utilizatorilor de Facebook ar fi de peste 40 de minute zilnic pe reteaua de socializare.
Pe langa lipsa de implicare a utilizatorilor, Google Plus s-a confruntat si cu probleme de securitate, care au putut face publice datele personale a peste 52 milioane de utilizatori.

Cei care au implementate pe site-uri “instrumente” legate de google plus, sunt sfatuiti sa le elimine cat mai repede, deoarece acestea nu vor mai fi functionale incepand cu zilele viitoare.

Toate aceste motive au dus la decizia celor de la Google de a pune lacat pe acest proiect si de a-l ingropa definitiv. Desi Google este recunoscut pentru succesul produselor si proiectelor pe care le-a lansat, se pare ca si cele mai sclipitoare minti pot gresi uneori.
Asta nu ar fi o problema, deoarece din greseli invatam si luam masuri ca sa ne perfectionam pe viitor.

Comunicat oficial google: “We heard your questions about the Google+ shutdown and want to help clarify what will go away with the shutdown of Google+ for consumers on April 2nd. “

https://support.google.com/plus/answer/9195133

Share