• Home »
  • Sfaturi »
  • Cum sa devii „Stapanul banului”. Cele 5 legi ale aurului babilonian
Cum sa devii „Stapanul banului”. Cele 5 legi ale aurului babilonian

Cum sa devii „Stapanul banului”. Cele 5 legi ale aurului babilonian

Oamenii devin stapanii banului, in momentul in care ajung sa respecte si sa cunoasca cele 5 legi ale aurului. Acestea va ofera o rasplata bine meritata daca stiti sa le interpretati talcul.

Prima lege

„ Banii se revarsa cu darnicie asupra celui care pune deoparte nu mai putin de o

zecime din castigul sau pentru a crea o avere nu numai considerabila pentru viitorul sau, dar si pentru cel al familiei sale.”

Cine pune deoparte cu consecventa o zecine din castigul lui si o investeste cu intelepciune se poate bucura intr-un final de o avere considerabila.

A doua lege

           „Banii lucreaza cu sarg in folosul stapanului sau intelept, care stie cum sa ii administreze intr-un mod profitabil, astfel incat acestia sa se inmulteasca precum se inmultesc animalele pe campii.”

           Pentru toti cei care si-au pus deoparte o anumita cantitate de bani, ocaziile sunt nenumarate iar profitul este pe masura.

A treia lege

            „Banul cere protectia unui stapan prevazator care il investeste numai sub stricta supraveghere a unor oameni intelepti, ce stiu cum sa il administreze.”          

            Cel care cere sfaturile oamenilor intelepti, care cunosc tainele administrarii banului, invata in curand sa nu isi primejduiasca averea, sa o pastreze in siguranta si sa se bucure de sporirea ei continua.

A patra lege

           „Banul zboara printre degetele celui care il investeste in afaceri sau in obiective cu care nu este prea bine familiarizat sau care nu se bucura de aprobarea inteleptilor in acest domeniu.”

           Un om intelept este acela care isi investeste banii doar sub stricta supraveghere a celor care cunosc foarte bine tainele administrarii acestora.

A cincea lege

          „Banul  fuge din calea celui care urmeaza sfaturile inselatoare ale escrocilor si sarlatanilor sau din calea celui care il investeste in dorinte nechibzuite şi aventuroase.”

          Celor neexperimentati li se ofera adesea propuneri fantastice, care promit sa le aduca acestora castiguri neinchipuite. Fiti cu bagare de seama si cereti sfaturile oamenilor intelepti, care va pot dezvalui riscurile ce se ascund in spatele unor planuri atat de frumoase!

Share