Despre Bitcoin

Despre Bitcoin

Bitcoin sau BTC , este o moneda virtuala internationala si decentralizata, ceea ce inseamna ca nu are o baza anume sau un administrator. Se spune ca a fost fondata de un grup sau o persoana pe nume Satoshi Nakamoto , de origine Japoneza.

Moneda a fost lansata in mediul online in anul 2009, pe atunci fiind doar o simpla moneda virtuala fara valoare. Aceasta a fost raspandita pentru a rasplati detinatorii de pc-uri sau de statii de procesare, in schimbul utilizarii puterii de calcul a pc-urilor.

Pe masura ce a fost raspnadita , pe atat i-a crescut si dificultatea de fi primita. Iar pe masura ce a fost tot mai dificil sa o primesti, i-a crescut si valoarea.

In anul 2012, valoarea minima a fost aproximativ 0.33$ , iar cea maxima $32.
In 2013 valoarea minima a fost $50, iar cea maxima a ajuns la $266
In 2014 , minimul a fost $600 iar maxim a ajuns la $1242
In 2015 a avut o cadere pana la $224
Ulterior a avut cresteri si descresteri iar cea mai mare crestere s-a inregistrat in 2017 , valoarea atinsa a fost de $5800 / BTC si se preconizeaza ca va urca si mai mult. Cine stie pana unde?!

coindesk-bpi-chart(1)

Ce factori au facut ca aceasta moneda sa fie atat de valoroasa dupa doar 8 ani de zile ?

Moneda a fost si este folosita pentru trazactii nedetectabile intre traficanti de droguri si alte activitati ilegale. De acesemenea este folosita ca investitie pe termen lung si nu in ultimul rand pentru tranzactionarea ei la bursa.

In felul acesta, de fiecare daca cand cineva investea o suma mare de bani in aceasta moneda, ei ii crestea valoarea. Pe masura ce a fost tot mai populara, a fost din ce in ce mai cumparata. Prin aceasta, si valoarea ei a crescut.

Inca odata, sistemul financiar ne arata cat este de defectuos si ca pana la urma nimic nu are valoare doar daca ii dam noi. Problema este ca deja, cine detine mai multi bani, are si puterea de a da valoare.

Cine nu regreta acum ca nu a investit si $10 in bitcoin prin 2009 ? :))

Share