Inconstientilor!

Inconstientilor!

Acest articol nu este scris ca sa jigneasca pe cineva, dar ca sa traga un semnal de alarma celor care se simt sau celor care nu se simt, dar se incadreaza in aceasta categorie.

Din pacate acest fenomen nu l-am intalnit doar o singura data, initial am crezut ca au fost niste coincidente si ma aflam eu la locul nepotrivit in momentul nepotrivit. Dupa un timp, mi-am dat seama ca fenomenul se repeta de prea multe ori si de vina e majoritatea, nu e vorba de niste cazuri izolate.

Acum, nu ma pot abtine si deschid acest subiect cu dezamagire, dezamagire ca exista asemenea oameni, oameni carora nu le pasa, care voteaza, care probabil dau sfaturi altora, care gandesc prea putin, care nu doresc sa faca lumea mai buna, care nu se gandesc la viitor, care traiesc sa ii incurce pe altii.

Urmatorul caz mi-a intrat la suflet si m-a facut sa rabufnesc “Opresc masina primul la semafor, culoarea rosie. La pietoni se face verde si multimea incepe sa se miste. Din departare, o masina de salvare se apropie cu viteza de trecerea de pietoni, sirenele rasuna din toate puterile si luminile palpaie de nebune. Pietonii au inca verde si se deplaseaza in continuare ca si cum nu s-ar intampla nimic, doar putini se opresc pe margine. Ma uit in oglinda retrovizoare, observ masina de salvare ce se apropie tot mai mult de trecere si incep sa claxonez pietonii, ca poate se vor opri nesimtitii. Nici poveste, se uitau spre mine deranjati si isi continuau mersul. Masina de salvare ajunge la trecere, opreste ca sa nu treaca peste nesimtiti iar ei se uita si se comporta de parca nu s-ar intampla nimic. Cu greu, salvarea isi face loc printre ei si isi continua drumul.

Si acum spun, inconstientilor, idiotilor!!! , acele secunde pierdute de salvare, cat s-a oprit la trecere, pot face diferenta dintre viata si moarte! Treziti-va!, ati putea fi voi in acea masina.

Doar voi mai puteti schimba ceva, voi, cei care ganditi, la care va pasa, care sunteti oameni, care nu va rugati azi si maine injurati, care aveti un cuvant bun de spus. Daca se iveste ocazia, atrageti-le atentia celor din jur, deschideti-le ochii daca puteti, dar chiar daca nu puteti, cel putin ati incercat.

Share