Poarta centura de siguranta fie ca esti sofer sau pasager

Poarta centura de siguranta fie ca esti sofer sau pasager

Zilnic au loc o gramada de accidente rutiere si in acelasi timp, multi soferi sau chiar pasageri mor in accidente, in multe cazuri, datorita faptului ca nu poarta centura de siguranta.

Cunosc multi oameni care nu iau in serios acest aspect si ignora sa poarte centura sau poarta centura doar daca se afla la volan. Pentru ca nu te afli la volan, nu inseamna ca esti scutit sa te accidentezi grav, in cazul in care masina este implicata intr-un accident sau chiar intr-o simpla tamponare.

Defapt, este la fel de periculos daca nu porti centura, fie ca esti sofer, fie ca esti pasager. Nu mai vorbim de scaunele speciale pentru copii care si acestea ar trebui sa fie prezente si fixate corespunzator, in cazul in care ai un copil mic in masina. Mai ales in cazul copiiilor mici, acestia se pot rani foarte usor.

Vedeti ce se poate intampla intr-o situatie in care masina este implicata intr-un accident, daca purtati centura sau daca nu purtati centura.

Dupa ce vedeti acest video, nu trebuie sa fiti filozofi sa va dati seama ce se poate intampla intr-un accident real. Daca masina se si rostogoleste in urma impactului, lipsa centurii poate duce la scenarii si mai grave. Mai luati in considerare si ca la unele masini, nici airbag-ul nu se declanseaza daca centura nu este pusa.

Nu ezitati sa va bateti prietenii la cap in cazul in care vedeti ca sunt naivi si ignora sa poarte centura in masina. Indiferent de ce parere au ei despre acest lucru, faceti pe dracu` in patru ca sa-i convingeti sa ia decizia corecta, iar daca acestia nu va asculta, voi nu va luati dupa ei, PURTATI CENTURA DE SIGURANTA!

Viata ta depinde de nici 3 secunde, de fiecare data cand intri intr-o masina. Fa-ti un obicei cu aceasta actiune pentru ca intr-o zi, acest obicei ti-ar putea salva viata.

Share