S-a lansat oficial ultima versiune de Android 8 Oreo

S-a lansat oficial ultima versiune de Android 8 Oreo

Din ce s-a observat, imediat dupa update-ul de la android 7 Nougat, la Oreo, nu sunt prea multe schimbari vizibile. Avem totusi o aranjare mai buna a setarilor, timp de raspuns mai rapid si alte imbunatatiri despre care vom discuta in acest articol.

Noutati

Desigur, fiecare update vine cu noutati, iar Oreo nu se lasa mai prejos. Cei de la google s-au gandit sa “stoarca” ce-i mai bun din sistemul lor de operare si fara indoiala, acesta este cel mai reusit de pana acum.

1. Timp mai rapid de pornire

Fata de versiunea anterioara, cei de la google spun ca timpul de boot la Oreo, este de doua ori mai rapid. Acest lucru s-a putut observa in special la Pixel dar odata cu update-ul, se va observa la toate modelele care vor avea aceasta versiune.

2. Limitarea activitatilor din background

Aceasta este probabil cea mai buna modificare pentru Android. Sistemul de operare optimizeaza aplicatiile care functioneaza in fundal si le lasa deschise doar pe cele care au prioritate, in functie si de perioada in care acestea au fost pornite ultima data.
Prin aceasta, nu vor mai rula in fundal toate aplicatiile, ci doar cele care le-am accesat mai des si care au mai multa prioritate. Aceasta imbunatatire optimizeaza si resursele dar si bateria telefonului.

3. Contextual press-to-hold

Daca de exemplu citesti un e-mail sau un text in browser, in cazul in care este un numar de telefon, tii apasat pe el si apare direct optiunea de “Dial” , fara sa fie nevoie sa dai “copy – paste” in aplicatie pentru a forma numarul. Daca este adresa de e-mail , apare direct optiunea de trimitere e-mail, daca este adresa gps, apare direct optiunea de gmaps, etc…

4. Puncte de notificari

La iconitele de pe homescreen, in cazul in care avem mesaje noi sau apeluri pierdute, alte notificari, suntem anuntati de acestea prin afisarea unor puncte in dreptul iconitei, in functie de aplicatia care contine notificarea noua.

5. Emoticoane noi

Au fost inlocuite smiley face-urile initiale cu altele, mai detaliate si in plus s-au adaugat mai multe . Acestea se pot vedea in cazul in care dorim sa trimitem un sms, dar si pe whatsapp sau facebook, dacale folosim pe cele de la tastatura si nu cele din aplicatie.

6. Mini game nou

Asa cum se obisnuieste la fiecare versiune noua, se lanseaza si un nou mini game. ca sa il accesam , intram la “Settings => System => About phone => 3 click-uri rapid pe Android version => tine apasat pe punctul alb”

Modelele de telefoane care vor primi update-ul la Oreo sunt:

Google Pixel, Google Pixel XL, Nexus 6P, Nexus 5X (acestea sunt primele care primesc update-ul)
Nokia 6, Nokia 5, Nokia 3 (posibil si Nokia 8)
HTC U11, HTC 10, HTC U Ultra
OnePlus 3T, OnePlus 3, One Plus 5
Sony Xperia XZ1, Sony Xperia XZ1 Compact, Sony Xperia X, Sony Xperia X Performance, Sony Xperia XZ, Sony Xperia X Compact, Sony Xperia XZ Premium, Sony Xperia XZs, Sony Xperia XA1, Sony Xperia XA1 Ultra, Sony Xperia XA1 Plus
Moto Z, Moto Z Force, Moto Z2 Force, Moto Z Play, Moto Z2 Play, Moto G5, Moto G5S, Moto G5 Plus, Moto G5S Plus, Moto X4

 

Share