Timp de prepare aprox 30-35 min
Sponsored Links:
Pentru ca suntem in post, si s-ar putea sa fim in pana de idei gastronomice, reteta de mai jos s-ar putea sa va surprinda cu ceva nou si delicios in bucatarie.
tiftelute gata.jpg |
Ai nevoie de:
1 pahar (250 gr) fulgi de ovas
1 pahar (250 gr) apa fierbinte
200 gr de ciuperci mici
1 cartof marime medie
1 ceapa
1 catel de usturoi
sare
piper
verdeata
Pentru sos:
1-2 cepe, 2 Morcovi, 200 gr pasta de tomate (sau rosii zdrobite)
100 gr apa calduta
1 pahar (250 gr) apa fierbinte
200 gr de ciuperci mici
1 cartof marime medie
1 ceapa
1 catel de usturoi
sare
piper
verdeata
Pentru sos:
1-2 cepe, 2 Morcovi, 200 gr pasta de tomate (sau rosii zdrobite)
100 gr apa calduta
Preparare
1. Se fierbe o ceasca de apa si se toarna apa clocotita peste fulgii de ovaz asezati intr-un bol, se lasa putin pana se inmoaie.
2. Fierbem ciupercile, pina dau in clocot ( se pot folosi si crude).
In bolul cu fulgi, adaugam ciupercile, cartoful taiat, ceapa, usturoiul si verdereata, nu uitam sa adaugam sare si piper dupa gust.
3. Toate acestea se paseaza cu blenderul pana obtinem o masa omogena.
tiftelute pregatire.jpg |
Intr-o tigaie cu ulei incins, asezam parjoalele cu lingura, le prajim acoperit aproximativ 5 -7 min, apoi le intoarcem, pana ce se rumenesc cit avem nevoie.
Intre timp preparam sosul
Incingem tigaia cu ulei, punem ceapa, adaugam treptat morcovul, si apoi pasta de tomate, sau rosii zdrobite, amestecam si tinem pe foc in jur de 7-10 min.
tiftelute cu sos.jpg |
Chiftelutele le asezam intr-un ceaun sau cratita, turnam deasupra sosul de rosii, adaugam 100 gr de apa calduta (fierbinte), si inabusim acoperit la foc mic pentru 10 minute. Putem adauga putina sare si piper dupa gust.
Pofta Buna!
Da share sau like daca ti a placut