Stii sa faci anumite lucruri?! Arata-le si altora. Creaza-ti contul si incepe sa postezi. Site-ul care te ajuta sa te descurci singur.

Facebook Twitter
Si tu poti sa contribui la aceasta comunitate plina de lucruri utile. Scrie un tutorial chiar acum!
  • Prima pagină Categorii Culinare
  • Cum sa faci chiftele de post din fulgi de ovas si ciuperci in sos de rosii
    Vizualizari 3623

    Scrisde natalitadon » 01 Mar 2017, 01:57

    Chiftelute de post din fulgi de ovas si ciuperci in sos de rosii
    Timp de prepare aprox 30-35 min
    Sponsored Links:

    Pentru ca suntem in post, si s-ar putea sa fim in pana de idei gastronomice, reteta de mai jos s-ar putea sa va surprinda cu ceva nou si delicios in bucatarie.
    tiftelute gata.jpg
    tiftelute gata.jpg

    Ai nevoie de:
    1 pahar (250 gr) fulgi de ovas
    1 pahar (250 gr) apa fierbinte
    200 gr de ciuperci mici
    1 cartof marime medie
    1 ceapa
    1 catel de usturoi
    sare
    piper
    verdeata

    Pentru sos:
    1-2 cepe, 2 Morcovi, 200 gr pasta de tomate (sau rosii zdrobite)
    100 gr apa calduta

    Preparare
    1. Se fierbe o ceasca de apa si se toarna apa clocotita peste fulgii de ovaz asezati intr-un bol, se lasa putin pana se inmoaie.
    2. Fierbem ciupercile, pina dau in clocot ( se pot folosi si crude).
    In bolul cu fulgi, adaugam ciupercile, cartoful taiat, ceapa, usturoiul si verdereata, nu uitam sa adaugam sare si piper dupa gust.
    3. Toate acestea se paseaza cu blenderul pana obtinem o masa omogena.
    tiftelute pregatire.jpg
    tiftelute pregatire.jpg

    Intr-o tigaie cu ulei incins, asezam parjoalele cu lingura, le prajim acoperit aproximativ 5 -7 min, apoi le intoarcem, pana ce se rumenesc cit avem nevoie.

    Intre timp preparam sosul
    Incingem tigaia cu ulei, punem ceapa, adaugam treptat morcovul, si apoi pasta de tomate, sau rosii zdrobite, amestecam si tinem pe foc in jur de 7-10 min.
    tiftelute cu sos.jpg
    tiftelute cu sos.jpg

    Chiftelutele le asezam intr-un ceaun sau cratita, turnam deasupra sosul de rosii, adaugam 100 gr de apa calduta (fierbinte), si inabusim acoperit la foc mic pentru 10 minute. Putem adauga putina sare si piper dupa gust.
    Pofta Buna!
    Da share sau like daca ti a placut ;)
    Sponsored Links:
    Actualizat în 14 Mai 2019, 22:21
    natalitadon
     
    Mesaje: 19
    Membru din: 24 Feb, 2017
    Total puncte: 6



    Distribuie pe:


    1 mesaj • Pagina 1 din 1
    Citeste si:

    Înapoi la Culinare

    x #{title}

    #{text}