Sponsored Links:
Dificultate: mica
Durata de preparare : 3 h
Ai nevoie de:
10 mere
o cana de zahar
1 praf de scortisoara
o cana de zahar
1 praf de scortisoara
Cidru de mere.jpg |
1. Se taie fructele in patru, fara sa fie curatate de coaja. Se pun intr-o oala umpluta cu apa, cat sa le acopere. Se adauga zaharul si scortisoara. Se fierbe la foc mare, o ora , fara sa fie acoperite. Apoi se reduce flacara si se fierbe la foc mic inca doua ore, acoperind oala cu un capac. Se opreste focul si se lasa la racit.
2. Se paseaza merele pana se obtine consistenta unui piure. Cand s-a racit compozitia, se toarna intr-o sita, asezata peste un bol. Dupa ce s-a scurs sucul, se pune restul de piure de mere intr-o punga sau saculet pentru strecurat si se stoarce bine de tot lichidul, deasupra bolului. Cidrul se pastreaza intr-o sticla etans, la frigider, cel mult o saptamana.
Pofta buna!