Sponsored Links:
Este nevoie de efort, timp si solutii ca sa le curatam. Eu va propun o metoda "de la mama din sertar" , care este verificata de ani de zile.
Pentru curatarea vaselor de bucatarie si indepartarea petelor vom folosi o cratita sau un vas cu o capacitate mare, astfel vom avea posibilitatea sa le curatam prin fierberea acestora.
Acesta metoda de curatare este potrivita pentru: cratite si vase de gatit emailate, tigai si ceaune din fonta, castroane sau farfurii din inox / aluminiu.
vase curate dupa.jpg |
Ai nevoie de:
10 litri de apa
200 gr sapun de rufe (cu un nivel ridicat de acizi grasi- 72%)
200 ml de adeziv silicat (adeziv din siliciu)
bureti de bucatarie din sarma, lavete, perie
un vas de mare capacitate
200 gr sapun de rufe (cu un nivel ridicat de acizi grasi- 72%)
200 ml de adeziv silicat (adeziv din siliciu)
bureti de bucatarie din sarma, lavete, perie
un vas de mare capacitate
1. Intr-un castron mare adugam apa, sapunul si adezivul.
Pentru rezultatul dorit, vom folosi doar adezivi ce au in componenta siliciu (adeziv silicat!) si sapun de rufe de o calitate superioara cu un procent ridicat de acizi grasi-72%. Aceasta combinatie din aceste doua elemente ne ajuta sa indepartam petele si sa inalbim vasele de bucatarie.
adezivi silicat sapun rufe.jpg |
2. Punem la foc vasul, initial la o temperatura mare in jur de 20-25 min, cat sa se infierbante apa si sa se topeasca sapunul (sapunul poate fi dat prin razatoare, ca sa se topeasca mai repede), dupa care potrivim focul la treapta medie spre mica.
3. Punem vasele pe care le-am pregatit spre a fi curatate si le lasam sa fiarba.
vase.jpg |
4. Vom roti periodic vasele, ca sa obtinem inalbirea si curatarea acestora peste tot, in caz ca nu sunt acoperite complet de apa.
5. Dupa ce observam ca s-au curatat, le scoatem si le clatim cu apa din abundenta. Daca e necesar vom folosi o perie sau bureti din sarma. Daca au stat vasele destul la fiert, petele si murdaria se v-a curata cu usurinta.
inainte dupa.jpg |
Timpul estimat pentru inalbire este individual. Totul depinde de cat de murdare sunt vasele si materialul acestora. De obicei, vasele emailate si inox / aluminiu se vor curata cel mai repede (aproximativ dupa 1-2 ore de fierbere) insa cratitele si vasele din fonta vor lua ceva mai mult timp.
Pe parcurs cat fierbe apa, va scadea si posibil sa fie nevoie sa mai adaugam apa treptat, dupa necesitate, astfel ca pe tot parcursul fierberii, vasele sa fie acoperite cu apa tot timpul, pe cat ne permite capacitatea vasului in care fierbem. Nu e nevoie sa urmariti in continu procesul. Puteti sa reluati procedura si a 2-a zi, cu alte vase, in aceeasi apa.
Succes !