Stii sa faci anumite lucruri?! Arata-le si altora. Creaza-ti contul si incepe sa postezi. Site-ul care te ajuta sa te descurci singur.

Facebook Twitter
Si tu poti sa contribui la aceasta comunitate plina de lucruri utile. Scrie un tutorial chiar acum!
 • Prima pagină Categorii IT Altele
 • Cum sa afli adresa ta de ip sau adresa mac si cum sa faci un test de viteza
  Vizualizari 8600

  Scrisde YoungBlood » 12 Ian 2014, 14:31

  In acest tutorial vom invata cum sa aflam adresa de ip a pc-ului, adresa mac a placii de retea, adresa de internet si cea de retea interna.
  Sponsored Links:

  Cum aflam adresa de ip de conectare la internet
  In cazul in care folosim un router, switch , etc. pentru conectare la internet sau si in cazul in care nu folosim, cel mai simplu putem afla adresa de ip daca accesam site-ul https://www.speedtest.net . Aici vedem direct pe prima pagina adresa noastra reala de ip prin care suntem conectati la internet, pe care o putem si copia daca facem un click pe aceasta.

  Cum sa faci testul de viteza
  In acelasi timp avem posibilitatea sa facem si un test de viteza printr-un simplu click pe "Begin test".
  1 Cum afli adresa de ip.jpg
  1 Cum afli adresa de ip.jpg

  Cum aflam adresa de ip de retea si adresa MAC
  In cazul in care avem o retea interna, printr-un router wireless sau prin cablu, putem afla adresa de ip in urmatorul fel:

  Pentru windows XP: Mai intai trebuie sa faceti click pe Start in stanga jos la bara si din partea dreapta dati pe Control Panel/Panou de control sau "Settings/Setari" inainte si pe urma Control panel/Panou de control. Din fereastra care va aparea, click pe "Network and internet/Retea si internet" si pe urma "Network Connections/Conexiuni in retea".

  Pentru windows 7/8/10: Click stanga sau dreapta pe "Start" => "Control Panel" => "Network and internet/Retea si internet" sau direct "Network and sharing center/Centru de retea si partajare" => "Change adapter settings/Modificare setari adaptor".

  Dupa ce am intrat la una din optiuni, in functie de windows, daca aveti conectarea prin wireless, facem click dreapta pe "Wireless Network Connection" sau daca aveti conectarea prin cablu, facem click dreapta pe "Local Area Connection" si alegem "Status/Stare".
  2.jpg
  2.jpg

  Pe urma facem click pe "Details/Detalii" si aici avem posibilitatea sa aflam:
  3.jpg
  3.jpg

  - Adresa MAC a placii de retea , wireless sau de cablu ( adresa MAC este adresa fizica a placii de retea si este de forma: 01-23-45-67-89-ac )
  - Adresa de IP a placii de retea ( adresa IP este o adresa virtuala prin care este reprezentat un PC in retea/internet si este de forma: 78.116.122.87 )
  - Adresa de IP a routerului la care suntem conectati
  Sponsored Links:
  Actualizat în 05 Mai 2019, 04:29
  Avatar utilizator
  YoungBlood
   
  Mesaje: 24
  Membru din: 07 Dec, 2013
  Total puncte: 31


  Tagstest viteza , internet , speed test , speedtest , net

  Distribuie pe:


  1 mesaj • Pagina 1 din 1
  Citeste si:

  Înapoi la Altele

  x #{title}

  #{text}