Stii sa faci anumite lucruri?! Arata-le si altora. Creaza-ti contul si incepe sa postezi. Site-ul care te ajuta sa te descurci singur.

Facebook Twitter
Si tu poti sa contribui la aceasta comunitate plina de lucruri utile. Scrie un tutorial chiar acum!
 • Prima pagină Categorii IT Internet
 • Cum se acceseaza un server FTP
  Vizualizari 6925

  Scrisde itAddict » 19 Ian 2014, 21:39

  Poate multi dintre voi nu stiu ce e ala un server FTP (File Transfer Protocol), ca urmare nu stiu nici sa-l acceseze. De exemplu daca aveti un site sau daca cineva va ofera o adresa FTP, un user si o parola ca sa puteti copia de pe server diverse fisiere si nu stiti ce sa faceti in acest caz, in acest tutorial vom invata cum putem intra pe un astfel de server.
  Sponsored Links:

  1. Accesarea unui server FTP pentru citirea si copierea fisierelor de pe acesta pe un PC.
  - Cel mai simplu se pot copia fisiere de pe un astfel de server cu ajutorul unui browser (Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome, Opera, etc..). De precizat ca prin aceasta metoda puteam doar sa copiem fisiere de pe server pe PC nu si invers.
  - In acest caz , tot ce trebuie sa facem este ca in partea de sus la adresa sa introducem adresa serverului FTP sub aceasta forma: ftp://utilizator:parola@numeleserverului (ex= ftp://usertest:parola@serverdetest.com).

  2. Accesarea unui server FTP pentru citirea si copierea fisierelor de pe acesta pe un PC sau de pe PC pe server.
  - Aceasta metoda este utila daca aveti un site sau daca doriti sa va faceti un site. Avem nevoie de un client iar pentru aceasta vom putea folosi unul gratuit si anume FileZilla. Il putem copia si instala pe PC de pe site-ul http://www.filezilla-project.org .
  1 FileZilla.jpg
  1 FileZilla.jpg

  - Dupa ce avem programul instalat, il vom putea deschide iar la "Host:" vom introduce adresa de la serverul FTP , la "Username:" vom introduce utilizatorul si la "Password:" introducem parola. La "Port:" introducem portul doar daca este necesar si pe urma facem click pe "Quickconnect".
  2.jpg
  2.jpg

  - Dupa ce s-a facut conectarea, avem posibilitatea sa copiem fisiere de pe PC pe server si invers.
  Sponsored Links:
  Actualizat în 30 Apr 2019, 14:43
  itAddict
   
  Mesaje: 64
  Membru din: 28 Oct, 2013
  Localitate: Cluj
  Total puncte: 62


  Tagstutorial , accesare , conectare , server , FTP

  Distribuie pe:


  1 mesaj • Pagina 1 din 1
  Citeste si:

  Înapoi la Internet

  x #{title}

  #{text}