Cafea in 3 nuante.jpg |
, urmeaza tutorialul de mai jos.
1. Pregatim o cafea normala la expresor (naturala,macinata), nu foarte tare.
Sponsored Links:
Punem separat aproximativ 50 ml de cafea intr-o canita cu margine ascutita, sa nu se prelinga cafeaua atunci cand o vom turna in pahar.
131218-IMG_20131218_183828.jpg |
2. Punem la fel intr-o canita cu margine ascutita aproximativ 120 ml de lapte din care preparam spuma la expresor cu jet de aer.
131218-IMG_20131218_183920.jpg |
3. Intr-un pahar vom turna laptele dar in acelasi timp vom separa spuma de lapte cu o lingurita deoarece spuma o vom folosi pe urma pentru stratul de suprafata.
131218-IMG_20131218_183949.jpg |
4. Dupa ce avem laptele turnat in pahar si spuma separata, turnam in acelasi pahar si intreaga cantitate de cafea, foarte incet, folosind o lingurita pe langa peretele paharului (cum se vede in imaginea de mai jos). Trebuie sa fim atenti, sa nu ne grabim deoarece riscam sa combinam cafeaua cu laptele.
131218-IMG_20131218_184013.jpg |
131218-IMG_20131218_184021.jpg |
5. La final, ca spuma sa nu fie cu bule de aer, se loveste usor fundul vasului ca sa se sparga acele bule si sa avem o spuma mai compacta, pe urma se pune si spuma de lapte, usor, cu o lingurita deasupra stratului de cafea.
Cantitatile le puteti combina dupa bunul plac.
Dati un like/share/+1/tweet daca vi-a placut .