Stii sa faci anumite lucruri?! Arata-le si altora. Creaza-ti contul si incepe sa postezi. Site-ul care te ajuta sa te descurci singur.

Facebook Twitter
Si tu poti sa contribui la aceasta comunitate plina de lucruri utile. Scrie un tutorial chiar acum!
 • Prima pagină Categorii IT Software
 • Cum sa transformam melodiile din track/wav in mp3
  Vizualizari 8896

  Scrisde itAddict » 28 Ian 2014, 15:00

  Daca ai un CD cu muzica pe care ai dori sa o copiezi pe PC sau sa scrii acele melodii pe un CD impreuna cu alte mp3-uri, sa le asculti in masina si nu numai, in acest tutorial te invatam cum sa faci acest lucru.
  Sponsored Links:

  Pentru a putea converti melodiile din track in mp3 avem nevoie de un program. Acest program il putem descarca gratuit de la adresa: https://www.audiograbber.org/download.html . Tot de aici va trebui sa instalam si plugin-ul pentru mp3 (punctul 4 din imagine).
  1 Audiograbber download.jpg
  1 Audiograbber download.jpg

  1. Dupa ce am copiat si instalat programul Audiograbber, va trebui sa il deschidem.

  2. Daca avem un CD cu muzica introdus in calculator, vom observa aici melodiile care ne apar in fromatul (Track 1, 2, 3...) . Va trebui sa bifam toate melodiile de pe CD sau doar melodiile care ne intereseaza sa le avem in mp3 iar daca dorim sa avem si denumirea melodiei + autorul (in loc de numele Track1,2,3..), avem doua posibilitati:
  A. Introducem manual numele melodiei si autorul la fiecare melodie in parte (le putem lua de pe coperta CD-ului)
  B. Apasam butonul "Freedb" si asteptam ca programul sa gaseasca intr-o baza de date gratuita denumirea potrivita pentru fiecare melodie. Daca nu gaseste, e nevoie sa introducem manual datele urmand punctul a.
  Software.jpg
  Software.jpg

  3. Pe urma vom face click pe "Settings" si vom alege de la "Browse" in ce director dorim sa salvam melodiile dupa care vom alege setarile ca si cele din imagine.
  2 Audiograbber settings.jpg
  2 Audiograbber settings.jpg

  4. Acum vom face click pe "MP3" (ne asiguram si ca este bifata casuta de la aceasta optiune). Alegem setarile ca si cele din imagine.
  - Daca dorim sa convertim melodiile direct de pe PC, din .wav in .mp3, bifam "MP3 file via intermediate.."(a doua optiune de sus) dupa care de la optiunea "Create an MP3 now" facem click pe "Browse" si alegem melodia in format .wav pe care dorim sa o transformam in .mp3.(dupa ce avem facute setarile ca in imagine).
  - Daca dorim sa convertim melodiile de pe un CD, bifam casuta "Direct Rip.."(punctul 2).(facem setarile ca in imagine) si facem click pe "OK" si pe urma "Grab"(punctul 10).
  3 Audiograbber mp3 settings.jpg
  3 Audiograbber mp3 settings.jpg

  Acum trebuie sa asteptam pana se proceseaza fiecare melodie. Poate dura mai mult sau mai putin in functie si de performantele PC-ului ;) . Dupa finalizarea conversiei ne putem bucura de melodiile transformate, le putem chiar si scrie pe un CD impreuna cu alte mp3-uri.
  4 Audiograbber progress.jpg
  4 Audiograbber progress.jpg
  Sponsored Links:
  Actualizat în 02 Mai 2019, 13:49
  itAddict
   
  Mesaje: 64
  Membru din: 28 Oct, 2013
  Localitate: Cluj
  Total puncte: 62  Distribuie pe:


  1 mesaj • Pagina 1 din 1
  Citeste si:

  Înapoi la Software

  x #{title}

  #{text}