Stii sa faci anumite lucruri?! Arata-le si altora. Creaza-ti contul si incepe sa postezi. Site-ul care te ajuta sa te descurci singur.

Facebook Twitter
Si tu poti sa contribui la aceasta comunitate plina de lucruri utile. Scrie un tutorial chiar acum!
 • Prima pagină Categorii IT Telefoane mobile Android
 • Cum sa monitorizezi traficul de date mobile consumat pe un telefon cu Android
  Vizualizari 6250

  Scrisde itAddict » 27 Feb 2014, 13:15

  In cazul in care dupa o anumita limita de trafic consumat pe 3g, scade viteza de acces sau trebuie sa platiti suplimentar traficul consumat, ati avea nevoie sa stiti cand ati ajuns la limita de trafic pentru 3g si eventual sa folositi mai mult retelele wifi. Pentru monitorizarea traficului consumat in reteaua mobila, Android 4.0 sau mai nou, are o optiune foarte utila care ne poate ajuta la acest capitol.
  Sponsored Links:

  Pasi necesari:
  1. Accesam "menu/meniu" sau "applications/aplicatii" => "Settings/Setari" => "Data usage/Utilizarea datelor"
  1 Android settings.png
  1 Android settings.png

  2. Aici vom avea posibilitatea de la "Mobile data/Date mobile" sa pornim/oprim traficul de date mobile.
  - Sa presupunem ca acesta este pornit, va trebui sa bifam optiunea "Set mobile data limit/Seteaza limita de date mobile"
  - La "Data usage cycle/Ciclul de utilizare a datelor" vom alege perioada lunara dupa care se face resetarea la 0 a traficului de date utilizat. (Posibil unii furnizori de servicii fac resetarea la inceputul fiecarei luni sau la o anumita data din luna. E important sa selectam aici perioada corecta).
  - De la linia galbena "warning/avertisment" avem posibilitatea sa alegem sa fim anuntati daca ajungem sa utilizam o anumita cantitate din traficul de date de care dispunem. Cand vom ajunge la consumul respectiv, telefonul ne va avertiza.
  - De la linia rosie "limit/limita" vom alege la cat trafic consumat sa se intrerupa utilizarea datelor 3g. In acest fel, nu vom mai fi taxati suplimentar pentru ca am depasit limita inclusa in abonamentul de date mobile.
  - In imagine putem vedea ca din data de 03.03 pana in 27.03 am consumat 789MB , avem o avertizare setata la 2GB si limita la 5GB.
  - Mai jos putem vedea si aplicatiile care au folosit cel mai mult datele mobile.
  2 Data usage.png
  2 Data usage.png

  In cazul in care nu aveti cel putin android 4.0, recomand sa instalati aplicatia 3g Watchdog pentru contorizarea traficului de date mobile sau a traficului de date utilizat pe wireless.
  Sponsored Links:
  Actualizat în 30 Apr 2019, 13:18
  itAddict
   
  Mesaje: 64
  Membru din: 28 Oct, 2013
  Localitate: Cluj
  Total puncte: 62  Distribuie pe:


  1 mesaj • Pagina 1 din 1
  Citeste si:

  Înapoi la Android

  x #{title}

  #{text}