Sponsored Links:
Cum o salutam pe regina
- Trebuie sa ramai in picioare atata timp cat si regina este in picioare
- Daca stai jos cand regina este in incapere, e necesar sa te ridici in picioare.
- Inclina-ti capul in forma de respect. Trebuie sa iti intina regina prima mana.
- Trebuie sa i te adresezi intai cu "Your Majesty" iar pe urma cu "Ma`am". Vorbeste-i in propozitii scurte.
- Sa NU i te adresezi niciodata cu "Your Royal Highness" deoarece asa i se adreseaza doar membrii familiei regale.
Cum salutam un japonez
- Trebuie sa spui "Konichiwa" si sa te apleci tinandu-ti spatele drept si mainile pe coapse.
- Cand te inclini trebuie sa tii cont de statutul social, daca al tau este inferior, trebuie sa te apleci mai mult.
- Trebuie sa se evite contactul vizual direct deoarece este considerat ca fiind o forma de impolitete.
Salut.jpg |
Cum salutam un chinez
- Trebuie sa spunem "Ni hao!" fara strangeri de mana dar cu o aplecare scurta a capului. Sa nu te apleci prea mult deoarece s-ar putea sa se considere un salut japonez iar in China nu este acceptat.
Cum sa saluti un masai
- Daca femeia sau barbatul pe care il saluti este mai in varsta decat tine este posibil sa te scuipe. Trebuie sa il scuipi si tu.
Cum saluti un englez
- Cu un simplu "How are you?" este suficient pentru un salut. Daca esti intrebat "How are you?" Nu e neaparat sa raspunzi sincer. E suficient "Fine, thank you".
Cum salutam un italian
- Ca intre prieteni "Ciao" iar intre necunoscuti "Bongiorno" urmat de o strangere puternica de mana. Dupa a doua intalnire, se obisnuieste si sarutatul pe obraji, chiar si intre barbati.
Cum saluti un francez
- Intre cunostinte "Salut! Ça va?" iar intre necunoscuti "Bonjour!" urmat de o strangere de mana, obligatoriu intre barbati.
- Intr-un grup este important sa salutam fiecare persoana in parte. Daca adresam un salut scurt intregului grup, este considerat nepoliticos.
- Femeile sunt salutate cu un sarut pe obraz.
- "Alo!" se foloseste doar la telefon, a nu se folosi niciodata ca forma de salut.
Cum sa saluti un eschimos
- Trebuie sa iti inclini capul si sa iti apropii nasul de nasul persoanei pe care o saluti pana ce acesta se atinge usor. Acest tip de salut sau cum se mai spune "sarut de eschimos" se practica in tinuturile arctice si in unele parti ale Asiei.
eskimo kiss.jpg |
Cum salutam un indian
- Trebuie sa ne lipim palmele una de alta si sa le tinem la inaltimea pieptului, sa spunem "Namaste!" in timp ce dam scurt din cap.
- Daca ne adresam unei persoane cu rang mai inalt, este nevoie sa ridicam palmele mai mult. Acesta se mai practica si in Thailanda insa salutul este "Wai!" si este valabil si pentru multumiri.
Cum salutam un polinezian
- Trebuie sa il lasam sa ne ia mana si sa ne atinga fata cu ea. Acestia sunt cunoascuti pentru felul in care isi exprima direct sentimentele.
Cum saluti un argentinian
- Cu o strangere de mana iar in semn de recunostinta barbatul mai in varsta il poate bate pe umar pe cel tanar. Daca sunteti de acelasi rang, va puteti bate reciproc pe umar. Daca acestia se cunosc mai bine si barbatii obisnuiesc sa se pupe pe obraz.
Cum sa salutam un brazilian
- O strangere puternica si de durata de mana iar mana stanga se duce peste mana celui salutat. Daca va cunoasteti mai bine, va puteti si imbratisa usor.
- Femeile se saluta printr-un sarut mimat pe obraz.
Cum saluti un american
- Un "Hi!" este suficient. La "How are you?" se raspunde cu "Fine, thank you!" Strangerea de mana se obisnuieste doar la prilejuri oficiale. Strangerea de mana trebuie sa fie scurta si puternica iar cele doua persoane pastreaza contactul vizual.
Cum sa saluti un roman
- Intre cunostinte "Salut!" sau "Buna!" sau formal "Buna ziua!/Buna dimineata!/Buna seara!" dupa caz. Se saluta si printr-o strangere ferma de mana. Nu se intinde niciodata mana cu manusa deoarece este nepoliticos.
- O doamna va intinde intotdeauna mana prima.