Vom incepe cu eviscerarea
Sponsored Links:
1. Se aseaza pestele pe o placa de lemn pentru taiat, se tine coada cu mana stanga iar cu mana dreapta vom taia pestele pe burta de la coada spre cap cu un cutit foarte ascutit. Ar fi recomandat sa nu apasam prea tare ca sa nu taiem si intestinele.
2 sectionare peste.jpg |
2. Dupa ce am sectionat burta pestelui, va trebui sa scoatem afara intestinele cu degetele. Va trebui sa incepem de la cap spre coada.
3 curatare peste.jpg |
3. Odata scoase intestinele, va trebui sa spalam pestele pe interior. Il luam si il asezam sub jetul de apa dupa care cu degetele curatam ramasitele din interior.
4.jpg |
4. Dupa ce l-am curatat, avem posibilitatea sa il feliem sau sa il lasam intreg. Majoritatea prefera sa taie si capul, este la alegere.
Cum se feliaza un peste crud
1. Pentru feliere trebuie sa avem un cutit subtire si foarte bine ascutit. Este recomandat sa feliem pestii mai mici care nu au nici solzi mari ci doar o piele subtire. Asezam pestele pe placa de taiat si incepem sa taiem fileul dinspre cap (pe langa sira spinarii) spre coada. Trebuie sa ne oprim inainte sa ajungem la coada dupa care repetam acelasi procedeu si pentru cealalta parte.
5 feliere peste.jpg |
2. Dupa ce avem fileul taiat, trebuie sa indepartam si pielea de pe acesta. Facem o mica incizie spre coada intre piele si carne, prindem pielea cu mana stanga iar cu mana dreapta, cu ajutorul cutitului indepartam pielea de carne ca sa avem un file curat gata pentru prajit. E important sa ne uitam daca au ramas oase mai mici in file si sa-l curatam daca sunt oase.
6.jpg |
INFO: Daca aveti un peste cu pielea mai subtire, puteti incerca sa indepartati pielea si prin acest procedeu:
indepartare piele.JPG |
Cam atat, succes

sursa imagini: http://howtocutafish.com/ http://9fordinner.blogspot.ro/2012/05/h ... -fish.html