Stii sa faci anumite lucruri?! Arata-le si altora. Creaza-ti contul si incepe sa postezi. Site-ul care te ajuta sa te descurci singur.

Facebook Twitter
Si tu poti sa contribui la aceasta comunitate plina de lucruri utile. Scrie un tutorial chiar acum!
 • Prima pagină Categorii IT Gaming
 • Cum sa vezi in timp real utilizarea componentelor (CPU, GPU, RAM) cu MSI Afterburner
  Vizualizari 863

  Scrisde alexung1976 » 09 Mar 2019, 15:13

  Posibil sa fi vazut pe internet acele benchmark-uri sau teste in timpul jocurilor sau in programe de punctaj (benchmark test) in care arata cat la suta este folosit procesorul, placa video sau cata memorie RAM este folosita. Acest lucru este foarte folositor cand vrei sa monitorizezi temperaturile, sau cand vrei sa vezi ca anume te trage in jos, daca face procesorul bottlekneck la placa video sau daca iti trebuie mai multa memoria ram.

  Totul este destul de simplu, ai nevoie de un program numit MSI Afterburner care, odata cu el instaleaza si un program numit Rivatuner deci, sa nu-l debifezi cand se instaleaza pentru ca ai nevoie de el. Daca din greseala l-ai debifat, poti relua instalarea fara nici o problema. Download: MSI Afterburner download.

  Odata intrat in MSI Afterburner, apasati pe rotita de setari, sus la proprietati intrati pe Monitoring si ai acolo tot ce ai nevoie. De exemplu, daca vrei sa-ti afiseze GPU Temperature si GPU usage trebuie sa fii sigur ca este bifat in stanga sub Graph cu un check iar in partea de jos casuta Show in On-Screen Display sa fie bifata. Daca totul este ok ar trebui sa arata ca in poza si sub Properties sa scrie in OSD.
  pozamsi.png
  MSI Afterburner
  pozamsi.png

  Recomand sa activezi doar: GPU Temperature, GPU usage, Core Clock, Memory Clock, Fan Speed, CPU temperature, CPU usage, RAM usage si Framerate. Dupa ce ai terminat, apasa pe OK si intra in RivaTuner Statistics Server si fa setarile din poza. Cel mai important este On-Screen Display support care trebuie sa fie pe ON.
  pozariva.png
  Rivatuner
  pozariva.png

  Dupa ce ai facut tot, in momentul cand intri in joc ar trebui sa-ti apara in colt toate statisticile in timp real.
  pozadoom.png
  Poza din joc cu statisticile in colt
  pozadoom.png

  Dupa cum putem vedea, ne apar detalii despre GPU (placa video), Memorie GPU, CPU (procesor), Memoria RAM, FPS ( frames per second ).
  Prin aceasta, ne putem face o idee fata de cate resurse consuma fiecare joc in parte.
  Sponsored Links:
  Actualizat în 09 Mar 2019, 17:09
  alexung1976
   
  Mesaje: 16
  Membru din: 08 Mar, 2019
  Total puncte: 32


  Tagsanalizare , timp real , statistici , utilizare , resurse , calculator , procesor

  Distribuie pe:


  1 mesaj • Pagina 1 din 1
  Citeste si:

  Înapoi la Gaming

  x #{title}

  #{text}