Stii sa faci anumite lucruri?! Arata-le si altora. Creaza-ti contul si incepe sa postezi. Site-ul care te ajuta sa te descurci singur.

Facebook Twitter
Si tu poti sa contribui la aceasta comunitate plina de lucruri utile. Scrie un tutorial chiar acum!
 • Prima pagină Categorii Masini Altele
 • Cum sa alegi uleiul corect pentru masina ta
  Vizualizari 923

  Scrisde alexung1976 » 09 Mar 2019, 16:26

  Pentru cea mai buna alegere, verifica mai intai manualul de utilizare al masini, in care vei gasi uleiul recomandat de producatorul masinii.
  Sponsored Links:

  De asemenea vascozitatea uleiului trebuie sa corespunda nevoilor masinii tale. Vascozitatea este o masura a rezistentei la curgere si ea este precizata pe fiecare bidon de ulei in doua etape: prima treapta este vascozitatea la temperaturi joase (la rece) si a doua este vascozitatea pentru temperaturi mari (la cald).

  Tabel incadrare ulei in functie de temperatura ambientala
  tabel vascozitate ulei in functie de temperatura.jpg
  tabel vascozitate ulei in functie de temperatura.jpg

  Uleiurile sunt de mai multe tipuri: Sintetice, semi-sintetice si minerale.

  Ce este uleiul mineral
  Uleiul mineral este primul tip de ulei aparut acum cateva sute de ani, de la apritia trenurilor si motoarelor pe aburi. Acest ulei este de fapt un fel de titei distilat in anumite conditii. Acesta este cel mai ieftin tip de ulei deoarce este extras din resurse naturale si nu necesita tehnologie de prelucrare. Uleiul mineral este mai gros, are o vascozitate crescuta si de obicei este folosit la automobile mai vechi, sau la motoare care functioneaza la turatii mici (motoare de tractoare, camioane sau autobuze).
  ulei motor masina.jpg
  ulei motor masina.jpg

  Uleiul sintetic
  Este un lubrefiant fabricat in totalitate in laborator din substante chimice sintetizate. Acest ulei este si cel mai performant deoarece prin diferite formule acesta reuseste sa aiba o durata de viata mult mai mare si se adapteaza mult mai usor la temperaturile de lucru ale fiecarui motor. Acest ulei are o vascozitate mult redusa, facand fata atat la temperaturi reduse cat si la cele ridicate, pastrand parametrii de protectie o perioada mai indelungata.
  ulei motor 2.jpg
  ulei motor 2.jpg

  Uleiul semi-sintetic
  Este fabricat dintr-un amestec de ulei mineral cu maxim 30% ulei sintetic. Acest tip de ulei ofera o protectie decenta att la temperaturi joase cat si inalte, dar are si un pret rezonabil, putand fi folosit la automobilele obisnuite care cicula zi de zi. Aici vorbim de motoare de pana la 150 cp atat pe benzina cat si pe motorina.
  In concluzie, vremurile si tehnologia s-au schimbat, un ulei alesc corect putand sa-ti protejeze mult mai bine motorul masinii tale.
  Sponsored Links:
  Actualizat în 02 Mai 2019, 13:42
  alexung1976
   
  Mesaje: 16
  Membru din: 08 Mar, 2019
  Total puncte: 32  Distribuie pe:


  1 mesaj • Pagina 1 din 1
  Citeste si:

  Înapoi la Altele

  cron
  x #{title}

  #{text}