Stii sa faci anumite lucruri?! Arata-le si altora. Creaza-ti contul si incepe sa postezi. Site-ul care te ajuta sa te descurci singur.

Facebook Twitter
Si tu poti sa contribui la aceasta comunitate plina de lucruri utile. Scrie un tutorial chiar acum!
 • Prima pagină Categorii IT Programare
 • Cum sa incepi sa programezi (C++)
  Vizualizari 1055

  Scrisde alexung1976 » 09 Mar 2019, 16:58

  Cu totii stim ca programarea se plateste foarte bine si se cauta foarte multi programatori. Programarea se invata abia de la liceu dar poti sa inveti la fel de bine si acasa daca ai putina vointa si chiar vrei sa faci asta, fie ca inca nu ai ajuns la liceu, fie ca doar vrei sa incerci sau sa vezi cum functioneaza. O sa vorbesc putin despre programarea propriu zisa si cum sa instalezi un program care te va ajuta sa programezi.

  Pe scurt, programarea este un set de instructiuni pe care il dai calculatorului. Deci putem spune ca tu ii zici ce sa faca, cum sa faca, cand sa faca, unde sa faca. Probabil ai auzit ca exista multe limbaje de programare si doar cand auzi atatea nume ti se face rau:
  - Java
  - Javascript
  - C / C++
  - C#
  - Python
  - Ruby
  - Perl
  - Php

  Si lista continua. Teoretic, pentru incepatori cel mai usor de invatat ar fi Python deoarece are o sintaxa putin mai simpla si nu esti nevoit sa folosesti unele chestii de la alte limbaje, cum ar fi punctul si virgula (;) la sfarsitul fiecarei comenzi. Chiar daca esti potrivit pentru incepatori, si programatorii de Python sunt foarte cautati. Dar nu-ti fa griji, daca stapanesti bine un limbaj de programare o sa-ti fie extrem de usor sa treci de la unul la altul, pentru ca sunt aceleasi comenzi in mare parte, dar sub alta denumire si alta sintaxa.

  O sa va invat cum sa incepeti sa programati in C++. Am ales C++ pentru ca pe acest limbaj se merge si la liceu si la facultate iar sintaxa este putin mai grea la inceput dar iti permite o trecere foarte usoara catre alte limbaje.
  O sa aveti nevoie de CodeBlocks, un compilator, care poate executa ceea ce scrieti in limbajul de programare. CodeBlocks il puteti lua de aici http://www.codeblocks.org/downloads/26. Trebuie descarcata neaparat versiunea care are in nume mingw-setup. Recomand codeblocks-17.12mingw-setup.exe .

  pozaprogram.png
  pozaprogram.png


  pozarun.png
  pozarun.png


  Dupa instalare, deschideti CodeBlocks, apasati pe “Create a new project”, pe Console Application, ii dati un nume proiectului, apasati next unde nu schimbati nimic, doar verificati ca la Compiler sa scrie GNU GCC Compiler.
  O sa va apara in stanga un Workspace, unde aveti folderul cu proiectul, Sources si sub el main.cpp. Apasati de doua ori pe main.cpp si poti incepe sa programezi! Buton de rulare a programului este acea rotita cu butonul de play.

  pozacod.png
  pozacod.png


  De tutoriale cu siguranta n-o sa duceti lipsa intrucat internetul este plin. O singura cautare, fie ea in romana sau engleza este de ajuns pentru a avea sute de rezultate. Mult succes!
  Sponsored Links:
  Actualizat în 16 Mar 2019, 15:45
  alexung1976
   
  Mesaje: 16
  Membru din: 08 Mar, 2019
  Total puncte: 32


  TagsC++ , programare , cum sa programez , limbaje de programare

  Distribuie pe:


  1 mesaj • Pagina 1 din 1
  Citeste si:

  Înapoi la Programare

  x #{title}

  #{text}