Stii sa faci anumite lucruri?! Arata-le si altora. Creaza-ti contul si incepe sa postezi. Site-ul care te ajuta sa te descurci singur.

Facebook Twitter
Creaza-ti contul si incepe sa scrii un tutorial chiar acum. Ajuta-i pe altii sa se descurce cu ce stii tu sa faci.
 • Prima pagină Categorii IT Gaming
 • Cum se face overclock la placa video
  Vizualizari 80

  Scrisde alexung1976 » 09 Mar 2019, 18:19

  Advertisements:
  Cu siguranta ti s-a intamplat sa ai nevoie de mai multe fps-uri in jocuri. Si cu siguranta ai auzit de termenul de overclock. Pe scurt, overclock inseamna sa-ti maresti frecventele componentelor, sa proceseze datele mai rapid. Overclock-ul poate fi facut atat la procesor cat si la placa video sau RAM. Din pacate, pentru procesor, trebuie sa ai un procesor si o placa de baza dedicata pentru overclock, la memoria RAM diferentele sunt foarte mici (doar in cazul in care folosesti o placa video integrata te va ajuta) dar la placa video poate face oricine, fie ca are nVidia fie care are AMD. Trebuie notat ca nu va merge cu o placa video integrata.

  Programul necesar va fi MSI Afterburner (download-ul e jos pe pagina), dar merge cu orice alt program de overclock. Iar pentru o verificare mai rapida se poate lua Furmark sau orice program de benchmark.
  Daca aveti placi video de la Palit, folositi ThunderMaster

  Pentru un overclock simplu o sa modificam doar Core Clock si Memory Clock, nu ne atingem de voltaj. Daca nu ne atingem de voltaj asta inseamna ca si temperaturile o sa ramane la fel.
  5furmark.png
  5furmark.png

  Incepem prin a deschide program de benchmark incat placa video sa fie folosita in proportie de 99-100%. Deschidem MSI Afterburner si incepem fie cu Core Clock. Indicat este sa fie crescut cu +10 MHz treptat, pana cand incep sa apara artefacte pe ecran. Cel mai ok e sa-l punem la 100 si sa il crestem treptat pana cand incep sa apara pe ecran diverse artefacte. Este ok, nu o sa afecteze cu absolut nimic placa video. In caz ca se blocheaza calculatorul daca il cresti cu prea mult il poti restarta si revine la valorile initiale, deci nu este nici o problema. De exemplu, la placa mea video la 220MHz pe Core Clock incep sa apara artefacte, asa ca am lasat-o la 200MHz.

  La fel se procedeaza si la Memory Clock, doar ca se creste treptat cu 50MHz. La final poti sa salvezi setarile pe un anumit profil sau sa bifezi butonul de Startup care le aplica cand porneste Windows-ul. Acestea nu o sa afecteze cu absolut nimic functionalitatea si durata de viata a placii video.
  5ss.png
  5ss.png

  Boost-ul de performanta depinde in functie de placa video, unele suporta mai mult overclock, altele mai putin. Eu am castigat pe 1050Ti intre 5-10 fps-uri in jocurile noi (poate face diferenta intre 50 si 60 fps-uri sau 20 si 30) iar pe laptop am castigat 15 fps-uri in Rainbow Six Siege (de la 45 la 60).
  Sponsored Links:
  Actualizat în 24 Mar 2019, 12:15
  alexung1976
   
  Mesaje: 16
  Membru din: 08 Mar, 2019
  Total puncte: 31


  Tagsoverclock, overclock gpu, fps, creste fps, boost fps

  Distribuie pe:


  1 mesaj • Pagina 1 din 1
  Citeste si:
  Cum sa introduci subtitrarea definitiv intr-un film sau fisier video
  Cum sa introduci subtitrarea definitiv intr-un film sau fisier video
  în Software
  de itAddict » 17 Ian 2016, 19:56
  Răspunsuri 0
  Vizualizări 6952
  Cum sa introduci un watermark / logo intr-un video
  Cum sa introduci un watermark / logo intr-un video
  în Foto si Video
  de supermdmario » 22 Apr 2016, 19:07
  Răspunsuri 0
  Vizualizări 1240
  Cum se fac buclele cu placa
  Cum se fac buclele cu placa
  în Ingrijire personala si Frumusete
  de joniculae » 16 Ian 2015, 11:19
  Răspunsuri 0
  Vizualizări 2003
  Cum sa faci setarile pentru cea mai buna performanta la o placa video NVIDIA
  Cum sa faci setarile pentru cea mai buna performanta la o placa video NVIDIA
  în PC
  de Razr » 07 Mar 2014, 11:52
  Răspunsuri 0
  Vizualizări 16524
  Sponsored Links:

  Înapoi la Gaming

  Mai stai putin cu noi
  x #{title}

  #{text}