Stii sa faci anumite lucruri?! Arata-le si altora. Creaza-ti contul si incepe sa postezi. Site-ul care te ajuta sa te descurci singur.

Facebook Twitter
Si tu poti sa contribui la aceasta comunitate plina de lucruri utile. Scrie un tutorial chiar acum!
 • Prima pagină Categorii IT Programare
 • Cum se face redirectionarea din http in https la un site prin .htaccess
  Vizualizari 1122

  Scrisde AndyMoz » 23 Mar 2019, 01:27

  Incet, incet, se pune tot mai mult accent pe securitatea site-urilor. Pana si google recomanda activarea unui protocol SSL pentru site-ul pe care il detii si sa faci trecerea pe https in loc de http.
  Sponsored Links:

  Pentru unii administratori de site-uri aceasta trecere poate fi bataie de cap dar este o bataie de cap pe care trebuie sa si-o asume din multe puncte de vedere. In functie de constructia site-ului, este dificil sau mai putin dificil sa se faca aceasta modificare.

  La unele site-uri , trebuiesc modificate codurile incat sa nu mai apara link-uri cu http in ele , pe cand la altele, se pot modifica mai usor, din panoul de control.

  Ce este HTTPS
  (HTTPS) este o extensie a protocolului HTTP (Hypertext Transfer Protocol). Este utilizat pentru comunicarea sigură pe o rețea de calculatoare și este utilizat pe scară largă pe Internet. Protocolul de comunicație este criptat utilizând Transport Layer Security (TLS) sau, anterior, predecesorul său, Secure Sockets Layer (SSL). Prin urmare, protocolul este adesea denumit HTTP peste TLS sau HTTP prin SSL.
  Certificat SSL TLS redirectionare https.jpg
  Certificat SSL TLS redirectionare https.jpg

  Motivația principală pentru HTTPS este autentificarea site-ului accesat și protejarea confidențialității și integrității datelor schimbate în timpul tranzitului. Protejează împotriva atacurilorcibernetice. Criptarea bidirecțională a comunicațiilor între un client și un server protejează împotriva interceptării și manipulării interferențelor. În practică, aceasta oferă o asigurare rezonabilă că cineva comunică fără interferențe de către atacatori cu site-ul cu care intenționați să comunicați.

  Cum se face redirectionarea catre HTTPS
  In primul rand, ca sa puteti folosi acest protocol de securitate, host-ul (unde va gazduiti site-ul), trebuie sa va ofere posibilitatea sa activati SSL/TLS din Cpanel (dupa caz) . Daca folositi Cpanel, puteti verifica daca aveti SSL-ul activ la functia SSL/TLS status din CPanel.

  Daca este activ, deschideti fisierul .htaccess (care se afla in root-ul site-ului) si introduceti codul urmator:
  Cod:
  RewriteCond %{HTTPS} off [OR]
  RewriteCond %{HTTP_HOST} !^www\. [NC]
  RewriteCond %{HTTP_HOST} ^(.*)$  [NC]
  RewriteRule ^(.*) https://www.numesite.ro/$1 [R=301,L]

  Salvati fisierul si verificati. Daca acum vei tasta numele site-ului cu http in fata, va trebui sa il redirectioneze catre versiunea https. In cazul in care functioneaza ok, verificati cu CTRL + Shift + I (in google Chrome) sa vedeti daca nu aveti erori pe site.

  De asemenea, trebuie sa faci si modificarile in google Analytics si Search Console. Succes!.
  Sponsored Links:
  Actualizat în 04 Mai 2019, 13:39
  AndyMoz
   
  Mesaje: 12
  Membru din: 18 Aug, 2014
  Total puncte: 18  Distribuie pe:


  1 mesaj • Pagina 1 din 1
  Citeste si:

  Înapoi la Programare

  x #{title}

  #{text}