Stii sa faci anumite lucruri?! Arata-le si altora. Creaza-ti contul si incepe sa postezi. Site-ul care te ajuta sa te descurci singur.

Facebook Twitter
Si tu poti sa contribui la aceasta comunitate plina de lucruri utile. Scrie un tutorial chiar acum!
 • Prima pagină Categorii IT TV
 • Cum se transporta un televizor cu ecran plat sau curbat
  Vizualizari 1069

  Scrisde Idea Boy » 12 Apr 2019, 19:35

  Probabil nu multa lume si-a pus aceasta intrebare dar este important de stiut cum sa transportam un TV cu masina ca sa evitam sa il distrugem.
  Sponsored Links:

  Televizoarele cu ecran plat sunt destul de pretentioase atunci cand este vorba de transport, in special in masina, unde avem vibratii sau chiar mici lovituri de la gropi.

  Cu cat mai mare este televizorul, cu atat mai sensibil este ecranul la el si trebuie sa ii acordam mai mare atentie cand il manipulam, deoarece nimeni nu doreste sa crape ecranul unui smart TV nou. Chiar si atunci cand il transportam dintr-ul loc in altul, ca este nou, ca este vechi, unui televizor mare, trebuie sa ii acordam atentie mai mare.

  Asa cum am discutat si cu specialisti de la service-uri de televizoare, multa lume face greseala sa aseze televizorul in masina cu ecranul in sus , "culcat pe spate". Din acest motiv, multi oameni ajung cu ecranele crapate la destinatie.

  Din ce motiv se intampla acest lucru ... televizoarele cu ecran plat sunt concepute sa stea pe suportul lor care este fixat in partea de jos a ecranului sau pe suportul montat pe perete si prins de spatele televizorului. Greutatea TV-ului este distribuita uniform, in asa fel incat sa nu apara probleme in momentul in care TV-ul sta vertical.

  In momentul in care asezam TV-ul pe orizontala, greutatea display-ului apasa centrul acestuia, din cauza aceasta chiar si la o mica smucitura, display-ul poate ceda usor deoarece este ca si cum ar apasa o greutate mare pe centrul lui.

  In imagine se poate observa cum SA procedam si cum sa NU procedam la transport.
  cum sa transporti un televizor.jpg
  cum sa transporti un televizor.jpg

  Asadar, ca sa transporti corect TV-ul, fie ca este cu masina, fie ca il transporti in mana, pe un carucior sau alta metoda, intotdeauna trebuie sa fie tinut pe verticala si cu talpa (suportul pe care sta pe masa) in jos.

  La fel se procedeaza si cand se transporta cu masina. fie ca este in cutie sau in afara cutiei, trebuie asezat in masina pe verticala si cu talpa in jos, la fel ca in imagine. In imagine TV-ul este asezat pe bancheta din spate a masinii pe verticala cu centurile de siguranta trecute prin spatele tetierelor si dupa talpa/suportul din partea de jos.

  In acest fel se creeaza un X si prinderea este mai eficienta. E recomandat sa il inveliti si in folie cu bule sau intr-o patura mai groasa pentru protejarea ecranului.
  Cele cu ecran curbat e recomandat sa se transporte in cutia originala.
  cum se transporta televizorul cu masina.jpg
  cum se transporta televizorul cu masina.jpg

  Daca TV-ul este mare, e recomandat sa fie manipulat de doua persoane.
  NU il asezati niciodata cu talpa in sus, pe margini sau pe colturi.
  NU il prindeti niciodata de display... intotdeauna se prinde de rama daca nu este in cutie. Daca este in cutie, fie de partea de jos a cutiei sau de manerele prevazute in cutie.
  NU il tineti niciodata suspendat cu ecranul in sus sau in jos
  Sponsored Links:
  Actualizat în 05 Mai 2019, 04:25
  Avatar utilizator
  Idea Boy
   
  Mesaje: 13
  Membru din: 10 Mar, 2014
  Total puncte: 22


  Tagstransport , tv , masina , centura , LCD , plasma , smart , android

  Distribuie pe:


  1 mesaj • Pagina 1 din 1
  Citeste si:

  Înapoi la TV

  x #{title}

  #{text}