Stii sa faci anumite lucruri?! Arata-le si altora. Creaza-ti contul si incepe sa postezi. Site-ul care te ajuta sa te descurci singur.

Facebook Twitter
Si tu poti sa contribui la aceasta comunitate plina de lucruri utile. Scrie un tutorial chiar acum!
 • Prima pagină Categorii Casa si gradina
 • Cum sa actionezi cand se sparge o teava de apa
  Vizualizari 709

  Scrisde aalexung1976 » 19 Apr 2019, 01:20

  Sa se intample una ca asta nu este deloc un lucru de dorit. Din cauza unei tevi sparte se poate inunda un intreg bloc, daca nimeni nu este acasa in momentul dezastrului.
  Sponsored Links:

  Apa se scurge prin pereti pana la subsolul blocului si distruge totul in cale. Dupa o astfel de tragedie pot aparea pagube foarte importante, pentru ca se strica zugraveala, aparatura si podelele.
  Daca locuiesti la unul din etajele superioare ale blocului si ti se sparge o teava in timpul in care nimeni nu este acasa, esti bun de platit despagubiri.

  Pentru a se evita acest lucru este necesar sa aveti o polita de asigurare pentru locuinta, care sa prevada acoperirea costurilor si in caz de inundatie.
  Pentru cateva zeci de euro anual nu este de neglijat, iar aceasta te protejeaza si in cazul altor dezastre precum incendiu, cutremur, furt, etc.

  Unele din momentele cele mai de nedorit in care se poate sparge o teava este atunci cand ai termnat de renovat casa, cand totul arata asa cum iti doresti…atunci cand tocmai ai terminat de muncit si de investit bani in locuinta ta, o teava naravasa sa faca „poc”. Daca se intampla acest lucru trebuie sa actionati rapid, ca pagubele sa fie cat mai mici.
  teava sparta.jpg
  teava sparta.jpg

  Intr-o astfel de situatie primul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa cauti locul unde este amplasat pe teava un robinet de siguranta.

  Acel robinet trebuie oprit, apoi verificati robinetul de la chiuveta sau de la cada. Daca apa nu s-a oprit inca, inseamna ca nu ati gasit robinetul potrivit. De obicei, robinetele amplasate pe teava de la care trebuie oprita apa se afla in jurul chiuvetelor.

  Odata ce apa a fost oprita ,incearca sa cautati locul unde s-a spart teava. Daca aceasta este la vedere, trebuie sa se incerce legarea gaurii cu o haina sau astuparea ei cu mana. Acest lucru este necesar pentru a scadea presiunea apei cu care curge in incapere. Legarea tevii nu trebuie sa dureze mult.

  Un alt robinet pentru oprirea apei se gaseste la subsolul blocului. Cand robinetul acela este inchis, apa din intreg blocul s-a oprit. Dupa ce ati reusit sa opriti apa din casa sau din intreg blocul, trebuie sa strangeti cu ajutorul unui mop apa ce a inundat locuinta.
  Acest lucru este necesar pentru ca apa sa nu se infiltreze in pardoseala sau sa ajunga la vecini. Daca pe jos aveti covoare si acestea sunt imbibate, ele trebuie stranse si puse in cada. Daca ati reusit sa strangeti apa din casa, pericolul a trecut si tot ce a tinut de voi ati facut.

  Urmatorul pas este sa chemati instlatorul care ca remedieze problema, schimband sau reparand teava sparta.
  Aceasta experienta poate fi mai mult sau mai putin costisitoare.
  Pretul reparatiei variaza in functie de rapiditatea dumneavoastra, locul unde este amplasata teava, marimea gaurii, dar si de pretul cerut de instalator pentru manopera. Sper ca de aceste sfaturi sa nu aveti nevoie niciodata.
  Sponsored Links:
  Actualizat în 30 Apr 2019, 18:26
  aalexung1976
   
  Mesaje: 10
  Membru din: 16 Apr, 2019
  Total puncte: 5  Distribuie pe:


  1 mesaj • Pagina 1 din 1
  Citeste si:

  Înapoi la Casa si gradina

  cron
  x #{title}

  #{text}