Stii sa faci anumite lucruri?! Arata-le si altora. Creaza-ti contul si incepe sa postezi. Site-ul care te ajuta sa te descurci singur.

Facebook Twitter
Si tu poti sa contribui la aceasta comunitate plina de lucruri utile. Scrie un tutorial chiar acum!
 • Prima pagină Categorii Casa si gradina
 • Cum sa procedezi ca florile sa tina mai mult in vaza / Cum se intretin florile din vaza
  Vizualizari 934

  Scrisde aalexung1976 » 19 Apr 2019, 13:57

  Caldura, frigul, dar si calitatea florilor cumparate, influenteaza durata de viata a florilor pe care le punem in vaza.
  Sponsored Links:

  Acesti factori contribuie la ofilirea florilor puse in vaza dar, in acelasi timp este important cum sunt tratate florile dupa ce le cumparam.

  In acest caz, este recomandat sa procedam in felul urmator:

  Pregateste vasul
  Vaza in care vom pune florile va trebui sa fie curata. Spala vaza foarte bine cu detergent si apa calda pentru a inlatura bacteriile si murdaria. Ulterior asigura-te ca o limpezesti bine, nu trebuie sa ramana urme de detergent/sapun in vaza.

  Inlatura ambalajul
  Lasa florile sa "respire". Inlatura ambalajul, hartia colorata din jurul lor sau nailonul. Daca sunt legate, dezleaga-le si lasa-le libere in vaza.

  Taie varfurile cozilor
  Cozile trebuie sa le tai la aproximativ 2 centimetri de capat. Nu le taia drept, ci in diagonala. Foloseste un cutit sau o foarfeca ascutita, pentru a nu rupe codita. Nu e recomandat sa le rupem, prin taietura curata se vor putea hidrata mai bine.
  taiere tulpina.JPG
  taiere tulpina.JPG

  Taie cozile florilor in apa, evita ca partea taiata sa ia contact cu aerul si vei vedea ca acestea vor "trai" mai mult din acest motiv.

  Evita sa introduci frunzele in apa
  Frunzele nu trebuie sa ajunga in apa din vaza, acestea fiind purtatoare de bacterii, se accelereaza ofilirea florii. Inlatura frunzele de pe tulpina, pana unde aceasta intra in apa.
  Sponsored links:

  Schimba apa din vas la doua zile
  In felul acesta evitam inmultirea bacteriilor din apa si mentinem in continuare un mediu curat in care se pot hidrata florile. Atunci cand schimbi apa, taie din nou varful cozii, in diagonala, de data aceasta aproximativ 1 cm.

  Temperatura potrivita
  Evita sa asezi vaza cu flori langa calorifer daca acesta este functional, de asemenea evita sa le fii langa fereastra, mai ales daca este soare puternic. Tine-le in schimb la lumina dar nu in soare puternic.

  Aeriseste camera
  Nu le aseza in bucatarie langa aragaz sau intr-un loc langa care se fumeaza. De cateva ori pe zi, deschide geamul camerei si aeriseste. Florile sunt la fel ca oamenii, au nevoie de aer curat ca sa supravietuiasca. Nu le aseza nici intr-un loc in care folosesti sprei de camera deoarece nu le plac substantele chimice.

  Aseaza-le in apa rece
  Daca acestea au capetele inclinate si par a fi pe punctul de a se opfili. Scufunda-le in apa rece aproximativ 30 de minute, pe urma taie din nou din capatul cozilor in diagonala. Vei vedea ca in timp isi vor reveni.
  stropire flori.JPG
  stropire flori.JPG

  Nu combina tipurile de flori
  Florile trebuie asezate in vaza in functie de tipul lor. Unele flori, cum sunt zambilele, elimina o seva daunatoare pentru alte flori. De exemplu, trandafiri si zambile trebuiesc separate, sau trandafirii albi cu cei colorati, deoarece trandafirii albi pot trage din pigmentul celorlalti si culorile se pot schimba, dar nu intr-un sens bun.

  BONUS TIP!
  In urma unui studiu efectuat de cei de la ProFlowers, s-a dovedit ca daca punem in vaza in care sunt asezate florile, o lingura de suc, da... ai citit bine...suc! , Sprite sau 7Up, din cauza zaharului din bautura, florile vor ramane fresh mai mult timp. Defapt, e cea mai buna metoda ca sa le mentii proaspete, respectand desigur sfaturile de mai sus.

  De asemenea, e recomandat sa le tinem la temperaturi cat mai joase pentru a evita ofilirea.
  Sponsored Links:
  Actualizat în 14 Mai 2019, 20:53
  aalexung1976
   
  Mesaje: 10
  Membru din: 16 Apr, 2019
  Total puncte: 5  Distribuie pe:


  1 mesaj • Pagina 1 din 1
  Citeste si:

  Înapoi la Casa si gradina

  cron
  x #{title}

  #{text}