Dupa indelungi cautari, am reusit sa aflu modalitatea de preparare a aripilor picante, respectiv a fasiilor de piept de pui crispy.
Sponsored Links:
Desi majoritatea retetelor online indica utilizarea oului, a pesmetului fin sau panko sau a fulgilor de porumb sfaramati, ei bine, reteta este mult mai simpla si economa.
Am atasat si poze, am facut crispy de data aceasta si le-am asezonat cu sos de usturoi si sos picant facute preparate in casa din oua de casa.
Condimentarea aripilor sau sau fasiilor de pui se poate face dupa bunul plac si in functie de gusturi.
Ai nevoie de:
1 kg de piept de pui feliat
sare
piper
chilli
praf de usturoi macinat
2,3 linguri de ulei de floarea soarelui
2,3 linguri de pasta de ardei iute ungureasca Eros Pista
2,3 linguri de dulceata de ardei iute
Ustensile:
bol pentru faina
bol cu apa
sita/strecuratoare (cea pentru paste e buna)
tigaie
sare
piper
chilli
praf de usturoi macinat
2,3 linguri de ulei de floarea soarelui
2,3 linguri de pasta de ardei iute ungureasca Eros Pista
2,3 linguri de dulceata de ardei iute
Ustensile:
bol pentru faina
bol cu apa
sita/strecuratoare (cea pentru paste e buna)
tigaie
Toate se dau prin: faina alba
IMG_20190515_154952.jpg |
Pasul 1
Dupa ce se feliaza fasiile de piept de pui/aripi se adauga toate intr-un castron si se amesteca cu toate ingredientele enumerate pana la faina.
IMG_20190515_155200.jpg |
Pasul 2
Dupa ce s-au omogenizat bine fasiile, se dau prin faina si se scutura.
IMG_20190515_155328.jpg |
Pasul 3
Sponsored links:
Se baga in sita/strecuratoare si se lasa in castronul cu apa, apoi se scoate brusc si sa da prin faina din nou. Se repeta procedura in functie de cat de crocante se doresc sa iasa, dar minim de 2 ori ca sa iasa bune.
IMG_20190515_155332.jpg |
IMG_20190515_155336.jpg |
Pasul 4
Se baga in tigaie la prajit, se intorc doar dupa ce s-au rumenit bine pe o parte.
IMG_20190515_155017.jpg |
Se scot pe o tava cu hartie de copt (pentru a absorbi surplusul de ulei) si se servesc calde.
Se pot asezona cu sosuri sau cartofi prajiti/wedges/pai. Dupa gust.
Daca doriti reteta pentru sosuri, lasati comentariu cu ce sos v-ar interesa sa aflati cum se prepara.
IMG_20190515_161105.jpg |
Desi pare extrem de simplu si este de necrezut, aceasta este ideea propusa de cineva care cunoaste reteta si lucreaza in domeniu. Uitati de ou sau fulgii de porumb. Merita sa o incercati!
Pofta buna!