Sponsored Links:
Dry Martini
( pentru atunci cand ai nevoie de alinare ) - Se prepara simplu si este tare la gust.
Ai nevoie de:
6-8 cuburi de gheata
1 cl vermut sec
5 cl gin
1 maslina verde cu sambure
1 scobitoare
1 cl vermut sec
5 cl gin
1 maslina verde cu sambure
1 scobitoare
Mod de preparare: Se raceste intai paharul, se pun cuburile de gheata. Se adauga vermut si gin si se amesteca bine cu o lingura dupa care se adauga maslina. Cocktailul poate fi facut si in shaker dar atunci va parea mai tulbure, ideea este sa fie bine racit.
Cosmopolitan
( cand vrei sa cuceresti pe cineva ) - Revigorant, un lady killer.
Ai nevoie de:
[chbox] [/chbox]1 portocala
4 cl vodca, cu lamaie
2 cl lichior de portocale
1 cl suc de lime
4 cl nectar de afine
8 cuburi de gheata
4 cl vodca, cu lamaie
2 cl lichior de portocale
1 cl suc de lime
4 cl nectar de afine
8 cuburi de gheata
Mod de preparare: Se spala bine portocala intreaga si se taie o bucata subtire din coaja, incat sa nu intram cu cutitul in partea alba de dedesubt. Se pune in shaker vodca, lichiorul de portocale, sucul de lime, nectarul de afine si cele 8 cuburi de gheata. Se scutura bine timp de 10-15 secunde dupa care se trece tot cocktailul prin sita (daca avem). Se preseaza coaja de portocala pe marginea interioara a paharului dupa care se pune si aceasta in pahar (daca se doreste).
Captain Jager
( il poti bea toata noaptea si distractia nu se va opri ) - O bautura dulce, atat pentru barbati cat si pentru femei.
Ai nevoie de:
Jagermeister
Rom
Coca Cola
Rom
Coca Cola
Mod de preparare: Intr-un pahar inalt , fara picior, turnam pe jumatate coca cola si cealalta jumatate rom + jagermeister (luat de la rece) cu gheata. Daca dorim, putem renunta la rom si sa folosim doar jager. Un cocktail foarte simplu dar care sigur te tine treaz toata noaptea .
Mojito cocktail.jpg |
Mojito
( ideal pentru petrecerile de vara ) - Bautura nationala a cubanezilor, pentru o noapte fierbinte de vara.
Ai nevoie de:
1-2 lingurite de zahar brun
1 jumatate de lime
2 fire de menta
9 cl sifon sau apa minerala foarte acidulata
4,5 cl Havana Club Anejo 3 anos
5-6 cuburi de gheata
1 jumatate de lime
2 fire de menta
9 cl sifon sau apa minerala foarte acidulata
4,5 cl Havana Club Anejo 3 anos
5-6 cuburi de gheata
Mod de preparare: Se pune zaharul intr-un pahar inalt, cilindric si se acopera total cu zeama de la o jumatate de lime. Se pun in pahar doua fire de menta cu tot cu tulpina si se adauga 9 cl de apa minerala/sifon. Se preseaza putin menta, se adauga romul si se pun in pahar 5-6 cuburi de gheata. Pentru un cocktail mai tare trebuie doar redusa cantitatea de apa minerala.