Stii sa faci anumite lucruri?! Arata-le si altora. Creaza-ti contul si incepe sa postezi. Site-ul care te ajuta sa te descurci singur.

Facebook Twitter
Creaza-ti contul si incepe sa scrii un tutorial chiar acum. Ajuta-i pe altii sa se descurce cu ce stii tu sa faci.
  • Prima pagină Categorii Culinare
  • Reteta lecso sau ghiveci traditional unguresc
    Vizualizari 3651

    Scrisde JennyC » 01 Aug 2014, 20:52

    Advertisements:
    In vacantele de vara, parintii obisnuiau sa prepare la mic-dejun lecso sau in romaneste, ghiveci cu legume, dar la acesta adaugam si slanina. Este extrem de satios si gustos, se prepara din legume, oua si slanina, dar cine doreste sa manance fara grasime animala, poate lasa deoparte slanina.
    Ai nevoie de:
    slanina
    oua
    ceapa
    rosii
    ardei
    sare
    piper

    01.jpg
    01.jpg

    Vom incepe prin a spala si taia legumele. Ceapa si ardeii ii vom taia julien, rosiile le vom decoji si taia de-a lungul si mai marunt sau cubulete marunte, cum reusiti, iar apoi vom taia slanina. Ouale le scoatem din frigider si le lasam sa ajunga la temperatura camerei.
    02.jpg
    02.jpg

    Vom pune tigaia pe foc si vom adauga slanina. Gatim la foc mic. Lasam slanina sa se rumeneasca, nu o vom arde. Vom scoate apoi slanina pe o farfurie si vom gati mancarea in uleiul lasat de slanina deoarece da gust intregii mancari.
    03.jpg
    03.jpg

    04.jpg
    04.jpg

    Pentru ca fiecare leguma are un alt timp de preparare termic, vom cali mai intai ardeii si ceapa in ulei. Le vom cali pana devin sticloase si apoi vom adauga rosiile decojite.
    06.jpg
    06.jpg

    Rosiile se pune spre final deoarece opresc fierberea si lasa suc propriu. Vom astepta putin sa fiarba si sa se evapore putin sucul.
    05.jpg
    05.jpg

    Adaugam ouale dupa ce le-am spart in prealabil separat intr-un pahar ca sa nu ne trezim cu vreunul stricat. Dupa ce amestecam ouale si se intaresc, adaugam din belsug sare si piper.
    07.jpg
    07.jpg

    Spre final, inainte de a opri focul, adaugam slanina de pe farfurie, mai amestecam putin si se poate servi. Este delicios si recomand sa mancati cat e cald!
    08.jpg
    08.jpg

    Pofta buna!
    Sponsored Links:
    Actualizat în 27 Mar 2016, 19:29
    JennyC
     
    Mesaje: 23
    Membru din: 18 Apr, 2014
    Total puncte: 40



    Distribuie pe:


    1 mesaj • Pagina 1 din 1
    Citeste si:
    Spaghete carbonara, reteta proprie si delicioasa
    Spaghete carbonara, reteta proprie si delicioasa
    în Culinare
    de Allaboutmakeup » 23 Dec 2013, 14:59
    Răspunsuri 0
    Vizualizări 2991
    Sponsored Links:

    Înapoi la Culinare

    Mai stai putin cu noi
    x #{title}

    #{text}