Stii sa faci anumite lucruri?! Arata-le si altora. Creaza-ti contul si incepe sa postezi. Site-ul care te ajuta sa te descurci singur.

Facebook Twitter
MERGI LA VOT! Alegeri europarlamentare, 23 - 26 mai 2019 , VOTUL TĂU CONTEAZĂ!
  • Prima pagină Categorii Culinare
  • Cum să măsori ingredientele din rețete simplu și precis
    Vizualizari 1752

    Scrisde mihaitanasele » 03 Sep 2014, 21:17

    Adeseori vedem rețete la televizor, reviste de specialitate sau în cărți de bucate și ne încurcăm în măsurarea ingredientelor, apar întrebări de genul "cât înseamnă 20g?", ”cât vin 200ml?”. Acest ghid își propune să elucideze un pic misterul ;)
    Cum sa masori ingredientele.jpg
    Cum sa masori ingredientele.jpg

    FĂINĂ
    • 1 lingură cu vârf = 25g;
    • 1 pahar obișnuit = 125g;
    • 1 cană = 150g;
    • 1 lingurița=3g.
    ZAHĂR
    • 1 lingură plină = 30g;
    • 1 lingură plină cu zahăr pudră = 35g;
    • 1 pahar obișnuit = 180g;
    • 1 cană = 200g;
    • 1 linguriță = 5g.
    LAPTE
    • 1 lingură = 20ml;
    • 1 pahar obișnuit = 250ml.
    ULEI
    • 1 pahar obișnuit = 245ml;
    • 1 linguriță = 3,5ml.
    UNT/MARGARINĂ
    • 1 lingură = 25g;
    • cât o nucă = 10g.
    SARE
    • 1 lingură = 30g;
    • 1 linguriță = 10g;
    • 1 cană = 200g.
    OREZ
    • 1 pahar obișnuit = 200g.
    APĂ/VIN
    • 1 cană = 200ml;
    • 1 linguriță = 5ml;
    • 1 lingură = 20ml.
    Poți să folosești măsurile și pentru ingrediente similare cu cele prezentate, de exemplu pentru smântână sau mascarpone poți folosi măsurătorile de la margarină sau pentru lapte praf cele de la făină.
    Sponsored Links:
    mihaitanasele
     
    Mesaje: 11
    Membru din: 02 Sep, 2014
    Total puncte: 19



    Distribuie pe:


    1 mesaj • Pagina 1 din 1
    Citeste si:

    Înapoi la Culinare

    x #{title}

    #{text}