Stii sa faci anumite lucruri?! Arata-le si altora. Creaza-ti contul si incepe sa postezi. Site-ul care te ajuta sa te descurci singur.

Facebook Twitter
Si tu poti sa contribui la aceasta comunitate plina de lucruri utile. Scrie un tutorial chiar acum!
 • Prima pagină Categorii Sanatate
 • Cum sa vindecam montul
  Vizualizari 2711

  Scrisde mikimaria » 12 Noi 2014, 22:22

  Hallux valgus (montul) este o deformare a degetului mare al piciorului care poate deveni dureroasa, inestetica si poate chiar sa producă dificultăți la mers. Este urmare a unei inclinări anormale intre primul metatarsian si degetul mare. Hallus valgus este întâlnit la 10% din populația tarii noastre.
  Sponsored Links:

  Se formează ca urmare a purtării încălțărilor stramte, a unei răni sau ca urmare a structurii osoase moștenite. Articulația degetului mare se lărgește si devine dureroasa putând avea ca urmare dificultăți in executarea de exerciții fizice sau chiar a mersului. Vom vorbi despre schimbarea obiceiurilor dăunătoare, despre remedii aplicabile acasă si despre intervențiile medicale care pot duce la ameliorarea sau chiar dispariția montului.
  hallusValgus.jpg
  montul
  hallusValgus.jpg

  Remedii ușor de aplicat în vederea eliminării monturilor
  • Mersul desculț pe un teren accident va întărește gleznele și permite articulațiilor sa funcționeze normal. Mersul prin nisip este cel mai bun exercițiu pentru picioare.
  • Mersul desculț împiedica încălțămintea strâmtă și ascuțita sa va împingă degetul mare in direcția celorlalte degete.

  Schimbați încălțămintea
  • Este important sa purtați încălțăminte care nu incomodează montul. Încercați încălțămintea sport conceputa special pentru stimularea mersului pe jos și permite piciorului libertatea de mișcare si realinierea degetelor
  • Nu purtați tocuri înalte sau încălțăminte cu vârful ascuțit. Durerea va deveni insuportabila, montul nu se va putea vindeca. Când este posibil, purtați încălțăminte cit mai comoda.

  Folosiți o orteza cu silicon
  (Un fel de bandaj) care menține poziția normala a degetului mare. Daca începeți acest tratament în fazele incipiente ale montului, ortezele vor alina durerea și vor reașează degetul mare în poziția corecta. Încălțămintea cu branțuri interschimbabile poate sa ajute la vindecarea montului; se recomanda încălțăminte din piele naturala, care permite piciorului sa respire.
  picior.jpg
  orteza
  picior.jpg

  Bandajați piciorul si degetul mare in poziția normala de aliniere. Degetul mare se va obișnui cu poziția corecta daca reușiți sa repetați bandajarea pentru cel puțin doua săptămâni. Este indicat sa cereți sfatul unui medic in vederea realizării unui bandaj corect.

  Diminuați durerea
  Exercițiile pentru vindecarea montului sunt eficiente, dar pot provoca dureri, care trebuie tratate folosind câteva metode simple:
  • Țineți picioarele in apa calda timp de 20 minute. Căldura va înmuia articulațiile si elimina temporar durerea. Atenție: apa trebuie sa fie doar călduța, nu fierbinte.
  • Un săculeț cu gheată poate alina durerea pentru un timp. Puneți gheața într-o punga de plastic pe care o înfășurați într-un prosop. Aplicați-l timp de 20 de minute când durerea devine greu de suportat.
  • Luați medicamente anti-inflamatorii
  Pentru situațiile grele, când degetul mare devine rigid, este necesara intervenția medicilor.

  Acestea sunt rezultatele cercetărilor și experiențelor mele, pe parcursul a câtorva luni. Deși aveam un mont in stare incipienta, credeam ca nu se poate face nimic pentru vindecarea lui, în afara de operație (dureroasa si scumpa), așa ca începusem sa port încălțăminte cu 2-3 numere mai mari ai pierdusem orice speranță. Am găsit din întâmplare un articol, am aflat ca montul meu poate sa se retragă cu puțin efort. Am căutat o orteza (nu sunt scumpe, se pot achiziționa online) si acum mă bucur ca montul aproape a dispărut.
  Nu ezitați sa va tratați! Nu sunt necesare cheltuieli importante, nici nu trebuie sa alocați prea mult timp exercițiilor, iar rezultatele va vor uimi.
  Sponsored Links:
  Actualizat în 30 Apr 2019, 18:33
  mikimaria
   
  Mesaje: 20
  Membru din: 11 Noi, 2014
  Total puncte: 13  Distribuie pe:


  1 mesaj • Pagina 1 din 1
  Citeste si:

  Înapoi la Sanatate

  x #{title}

  #{text}