Stii sa faci anumite lucruri?! Arata-le si altora. Creaza-ti contul si incepe sa postezi. Site-ul care te ajuta sa te descurci singur.

Facebook Twitter
Si tu poti sa contribui la aceasta comunitate plina de lucruri utile. Scrie un tutorial chiar acum!
 • Prima pagină Categorii Altele
 • Cum se curata încălțămintea din piele întoarsă
  Vizualizari 30159

  Scrisde mikimaria » 21 Noi 2014, 13:50

  Este frumoasa, mereu la moda, comoda si practica, dar relativ greu de întreținut. Iată câteva sfaturi ușor de urmat.

  1. Curățați întotdeauna ambele încălțări
  Chiar daca doar un pantof sau o cizma s-au murdărit sau s-au pătat, curățați si perechea, evitând astfel schimbarea culorii.
  Sponsored Links:

  2. Curățați încălțămintea in întregime
  Chiar daca numai o mica zona a unei încălțări de piele întoarsă este pătata, curățați in întregime perechea, insistând asupra petelor sau zonelor murdare; nu veți crea astfel „aureole” sau decolorări parțiale.

  3. Înlăturați plăcile strălucitoare
  După ce ați curățat încălțămintea, este posibil sa se formeze placi strălucitoare. Pentru a-i reda pielii aspectul normal, pudrați cu talc, lăsați sa acționeze cel puțin o ora, apoi folosiți o foaie de glaspapir fin.
  sport.jpg
  sport
  sport.jpg

  Câteva sfaturi practice
  1. Încălțămintea de piele întoarsă se curata foarte bine cu o perie cu perii de cauciuc; folosirea unei gume școlare obișnuite va avea același efect.
  2. Este util sa așezați încălțămintea deasupra unui vas cu apa fiarta. Când pielea s-a umezit, periați-o energic. Își va recăpăta aspectul dorit.
  3. Curățarea încălțămintei cu pete mari de grăsime: pudrați cu talc si lăsați pudra de talc sa acționeze timp de o noapte. A doua zi, periați energic si își vor regăsi aspectul dorit.
  4. Curățarea încălțămintei foarte murdare: periați ușor cu o perie de unghii înmuiata intr-un amestec in părți egale de apa si amoniac. Deschideți fereastra, nu respirați vaporii de amoniac si astupați bine sticla. Uscați încălțămintea cu o cârpa uscata, curata, după ce ați umplut cizmele sau pantofii cu multa hârtie de ziar pentru ca sa-si păstreze forma. Pentru finisare, pudrați cu talc, lăsați talcul sa acționeze câteva ore si periați cu grija.
  perie-cauciuc.png
  perie cauciuc
  perie-cauciuc.png

  Încălțămintea din piele întoarsă pătata cu un impermeabilizant
  Sunt doua soluții de curățare:
  - Periați energic cu o periuța înmuiată cu oțet alb;
  - Protejați-va mâinile cu mânuși de menaj; înmuiați o cârpa curata in white-spirit si frecați ușor. Limpeziți cu o alta cârpă umeda.
  Sponsored Links:
  Actualizat în 30 Apr 2019, 13:56
  mikimaria
   
  Mesaje: 20
  Membru din: 11 Noi, 2014
  Total puncte: 13


  Tagscum sa , cureti , intretii , incaltamintea , piele , intoarsa

  Distribuie pe:


  1 mesaj • Pagina 1 din 1
  Citeste si:

  Înapoi la Altele

  cron
  x #{title}

  #{text}