Stii sa faci anumite lucruri?! Arata-le si altora. Creaza-ti contul si incepe sa postezi. Site-ul care te ajuta sa te descurci singur.

Facebook Twitter
Si tu poti sa contribui la aceasta comunitate plina de lucruri utile. Scrie un tutorial chiar acum!
 • Prima pagină Categorii IT Foto si Video
 • Cum sa facem fotografii reușite pe zăpadă
  Vizualizari 3175

  Scrisde mikimaria » 25 Noi 2014, 20:22

  Nu va lăsați acasă aparatul de fotografiat sau smartphone-ul numai pentru ca este iarna si zăpada a acoperit totul. Iarna oferă posibilități nelimitate pentru realizarea unor peisaje minunate, la lumina zilei sau noaptea.
  Dar înainte de a va aventura în frig și zăpadă, iată câteva sfaturi:
  Sponsored Links:

  Ieșiți în aer liber și fotografiați
  Albul strălucitor poate fi intimidant, și fotografiatul în frig nu este prea plăcut. Zăpada alba este un reflector natural, care poate sa dea o strălucire extraordinara fotografiilor Dvs. Zăpada poate fi în același timp o provocare la o bătaie cu bulgari, la construirea unui om de zăpadă sau o jumătate de ora la săniuș.
  dsc02510.jpg
  parcul Romanescu
  dsc02510.jpg

  Îmbrăcați-va bine
  Aveți nevoie de hainele obișnuite de iarna, în multe straturi. Dar va trebuie și o pereche de mănuși care sa va tina de cald, în timp ce degetele sunt ocupate cu fotografierea. Planificați cu grija timpii de expunerea; la frig, degetele reacționează mai încet.

  Protejați-va aparatul de fotografiat
  Daca ninge, acoperiți aparatul cu o protecție impermeabila. Daca ninge ușor, nu-i o problema! Acoperiți aparatul cu o punga de plastic. Când intrați într-o camera cu temperatura normala de interior, lentilele se vor aburi. Evitați sa ieșiți iar în aer liber mai devreme de 30 minute. Protejați aparatul într-o cutie sau punga de plastic care se închide ermetic în timp ce sunteți afara pentru a evita condensarea.
  parc Romanescu.JPG
  Podul - Parcul Romanescu
  parc Romanescu.JPG

  Setați expunerea manual
  Daca folosiți aparatul de fotografiat în modul „auto” , camera va vedea scena foarte strălucitoare si va încerca sa compenseze. Imaginile vor fi închise la culoare și zăpada gri. Setați expunerea manual și veți obține imagini cu zăpada alba și strălucitoare.

  Corectați abaterile cromatice
  Acestea sunt liniile magenta sau verzi care pot sa apară în zonele de contrast. Pentru a preveni aberațiile cromatice, fotografiați cu o deschidere de 2.8 sau mai mare. Aberațiile cromatice pot fi corectate și cu un program cum ar fi „lightroom”.
  2-Castelul-din-Parcul-Nicolae-Romanescu.jpg
  Castelul fermecat
  2-Castelul-din-Parcul-Nicolae-Romanescu.jpg

  In speranța ca zăpada nu va face sa rămâneți închis in casa, sper ca veți realiza minunate fotografii în acest anotimp.
  Sponsored Links:
  Actualizat în 30 Apr 2019, 18:23
  mikimaria
   
  Mesaje: 20
  Membru din: 11 Noi, 2014
  Total puncte: 13  Distribuie pe:


  1 mesaj • Pagina 1 din 1
  Citeste si:

  Înapoi la Foto si Video

  cron
  x #{title}

  #{text}